350,929 maximized space Home Design Photos

nC2 architecture llc
8 Reviews
Park Slope Triplex
Ideabooks500
Questions0
connected with the rest of the family. This central section of the house, including the writer's office, was designed to maximize sight lines and provide as much connection through the spaces as possible. This openness was also intended to bring as much natural light as possible into this center portion of
to a triplex. The design centers around a dramatic two-story space which integrates the entry hall and stair with a library, a small desk space on the lower level and a full office on the upper level. The office is used as a primary work space by one of the owners - a writer, whose ideal working environment
“Mamooz” — khaled86
Monmouth County Premier Interior Design & Furniture Firm
Space Interiors has been providing furnishing solutions and design services througout New Jersey, Brooklyn and Manhattan, NY for over 15 years.
Sponsored
StudioLAB, LLC
1 Review
Tribeca Loft
Ideabooks74
Questions0
allowing the spatial progression of the space and sculptural quality of the midcentury modern furniture pieces and colorful original artwork, painted by the wife’s brother, to enhance the space. The existing tin ceiling was left in the living room to maximize ceiling heights and remain a reminder of
apartment was plagued with awkward spaces, limited natural light and an outdated décor. It was also lacking the required third child’s bedroom desperately needed for their newly expanded family. StudioLAB aimed for a fluid open-plan layout in the larger public spaces while creating smaller, tighter quarters
quarters in the rear private spaces to satisfy the family’s programmatic wishes. 3 small children’s bedrooms were carved out of the rear lower level connected by a communal playroom and a shared kid’s bathroom. Upstairs, the master bedroom and master bathroom float above the kid’s rooms on a mezzanine
“Mueble recamara” — rebic
Letitia Holloway
12 Reviews
Lake Forest - built-in-bed
Ideabooks6,571
Questions2
Nice little stay over space in the basement
Kids space at mountain house
Bunkbeds in closet space?
Install bunk beds into the cubby to maximize the sleeping space.
Space for lovies!
“Bedding” — tlhelms77
StudioLAB, LLC
1 Review
Tribeca Loft
Ideabooks81
Questions1
allowing the spatial progression of the space and sculptural quality of the midcentury modern furniture pieces and colorful original artwork, painted by the wife’s brother, to enhance the space. The existing tin ceiling was left in the living room to maximize ceiling heights and remain a reminder of
apartment was plagued with awkward spaces, limited natural light and an outdated décor. It was also lacking the required third child’s bedroom desperately needed for their newly expanded family. StudioLAB aimed for a fluid open-plan layout in the larger public spaces while creating smaller, tighter quarters
quarters in the rear private spaces to satisfy the family’s programmatic wishes. 3 small children’s bedrooms were carved out of the rear lower level connected by a communal playroom and a shared kid’s bathroom. Upstairs, the master bedroom and master bathroom float above the kid’s rooms on a mezzanine
“Bookcase” — smiledana
Rossington Architecture
12 Reviews
Cole Street
Ideabooks2,529
Questions2
Maximized cabinetry. Corner appliance garage. Floor to ceiling cabinetry on fridge wall.
pantry to save dead space
use wasted space for appliances
Space saving cabinet
Space saving
“SS appliance wwhite” — jecrosby
Resolution: 4 Architecture
Dwell House - Communal Space
Ideabooks453
Questions1
The design of the home responds specifically to the location and immediate surroundings in terms of solar orientation and footprint, therefore maximizing the microclimate. The construction process also leveraged the efficiency of wood-frame modulars, where approximately 80% of the house was built in
modules, the home offers compact and efficient quarters made up of large open living spaces and cozy private enclaves. To meet the necessity of creating a livable floor plan and a well-orchestrated flow of space, the ground floor is an open plan module containing a living room, dining area, and a
kitchen that can be entirely open to the outside or enclosed by a curtain. Sensitive to the clients’ desire for more defined communal/private spaces, the private spaces are more compartmentalized making up the second floor of the home. The master bedroom at one end of the volume looks out onto a grove of
“Deck railing” — shortytunit
Peter A. Sellar - Architectural Photographer
5 Reviews
150 W
Ideabooks1,068
Questions2
Located in Toronto’s Beaches district, 150_W addresses the challenges of maximizing southern exposure within an east-west oriented mid-lot while exploring opportunities for extended outdoor living spaces designed for the Canadian climate. The building’s plan and section is focused around a south-facing
sun. This side terrace engages the site and home both spatially and environmentally, extending the interior living environment to a protected outdoor space for year-round use, while providing the framework for integrated passive design strategies. Architect: nkA Photography: Peter A. Sellar / www.photoklik
I like the alcove, lit within. Something similar for the entry and the covered outdoor space
“Example: Light at bottom; dark at top” — pbulliard24
skylab architecture
Hoke Residence
Ideabooks3,179
Questions2
Cantilevered deck adds more living space
HUD idea for using space on a hill
...This angled projection doesn't cover usable space, like the other examples above. It reaches out over a steep hillside that would be very difficult to build upon. Hence a cantilever is the logical choice. Here it houses a kitchen/dining
“cantilevered over unusable space” — dianegentry
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™