Charles Rose Architects Inc.
Architects & Building Designers
Charles Rose Architects Inc. contemporary
 

Charles Rose Architects Inc.

A contemporary Polynesian hut: that was the idea our clients brought us when they asked Charles Rose Architects to do a second project on their expansive property on the Charles River, southwest of Boston. All agreed that the new pool house should be wood construction—in part, to create a similar look and feel to the first project we designed there, a “play barn” with two large rooms, separated by an outdoor space that frames views of an adjacent pond. Our clients had won approval from a local conservation commission for a rectangular structure. We started by carving out a corner, creating a spacious covered outdoor sitting area. The heavy timber frame supports a modified gabled roof; the peak is pulled off-center so that the pool house subtly connects with the geometry of the play barn. Red cedar was used throughout, creating rich, warm hues from exposed beams, custom doors and millwork.

Photo Credit: John Linden
URL
http://www.charlesrosearchitects.com

What Houzzers are commenting on:

kbglenister added this to massing
October 26, 2014
off-center hip
kbglenister added this to roof details
October 26, 2014
off-center hip
12025broadway added this to Living Room Ideas
August 19, 2013
lighting
jawalters3 added this to jawalters3's ideas
July 16, 2013
Lighting
curiousgirl added this to curiousgirl's ideas
March 7, 2013
eds house?
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™