Studio Talo Architecture
Architects & Designers
Evanston Subtraction contemporary-deck
 

Evanston Subtraction

Sometimes less is really is more. To gain precious space in the backyard of their home in downtown Evanston, this couple decided to remove a wood and brick coach house adjacent to their garage. Rather than demolish the entire brick structure, we carefully preserved parts of the walls and salvaged brick to create a fence, outdoor fire pit, and bench. The wall between the garage and former coach house was rebuilt as a wood and translucent screen providing a soft even light for the bluestone paver patio. The project also included the remodeling of the kitchen and powder room. The young daughter enjoys her 'new' outdoor space and the wife enjoys the fact that the husband has a nice (outdoor) space to smoke cigars.
URL
http://www.studiotalo.com

What Houzzers are commenting on:

dsnides added this to Exteriors
January 25, 2013
Reusing and highlighting artifacts of the previous building to create a unique and very usable outdoor space
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™