box architecture
Architects & Designers
Box Architecture contemporary
 

Box Architecture

The new elevation announces the extension to be a modern intervention through its contemporary style whilst using contextual materials. The new façade interlocks three dimensionally with the façade of the retained building to create a coherent composition of new and old.

The site was long and narrow and the location of the entrance was key to the decision made to move the entrance onto Lennox Street, being more appropriate to the residential nature of Synge Street. Moving the entrance also maximised the space available and created a double height, top lit space with the circulation behind a wall concealing how one moves from the differing levels.

On an urban scale the new extension acknowledges its position as a building with a view to the canal. The line of the adjacent parapet level is broken as the new build steps up slightly repeating a condition, which occurs further along the street.

Photo Credit: Paul Tierney
URL
http://www.box.ie
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™