Cornerstone Architects
Architects & Designers
Ethridge Residence contemporary-living-room
 

Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Adam Steiner
URL
http://www.cgapartners.net

What Houzzers are commenting on:

acrave added this to acrave's Ideas
August 25, 2013
Gray and beige combination
terrijames78 added this to open concept
August 4, 2013
different option for stairs
kimb162 added this to kimb162's ideas
July 20, 2013
Fabric
tanjason25 added this to tanjason25's ideas
June 17, 2013
long view of living space
llseptx added this to Polehonki ideas
May 23, 2013
3 green bottles on island
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™