Cornerstone Architects
Architects & Designers
Ethridge Residence contemporary-staircase
 

Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Jerry Hayes
URL
http://www.cgapartners.net

What Houzzers are commenting on:

karenmanc added this to karenmanc's Ideas
September 7, 2014
Grada
rooparr added this to rooparr's ideas
July 28, 2014
window overlooking stairs
etienne added this to Basement Craft Room
March 9, 2014
Floor, glossy. Like the color.
lhastings added this to Stair Systems
January 29, 2014
Natural wood with metal- Cornerstone
thefox75 added this to thefox75's Ideas
September 17, 2013
Sucker rods
mreid5869 added this to colors
August 29, 2013
Love the wall finish
Kate Battle added this to kbattle64's Ideas
August 4, 2013
Neat staircase - simplistic!
rshinners added this to renovation ideas
June 7, 2013
lovely
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™