Cornerstone Architects
Architects & Designers
Ethridge Residence contemporary-bathroom
 

Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Jerry Hayes
URL
http://www.cgapartners.net

What Houzzers are commenting on:

Chris Langenberg added this to chris_langenberg's ideas
last Saturday
I like the mirrors going down to the counter
mansbridge added this to mansbridge's Ideas
May 16, 2014
??
burkiems added this to bath
October 2, 2013
lights
vivianevmoreira added this to vivianevmoreira's Ideas
September 24, 2013
Lustre redondo transparente
gbrose added this to LLano Ranch
September 23, 2013
like this tub
bisonb added this to bisonb's ideas
August 9, 2013
Like this
Kate Battle added this to kbattle64's Ideas
August 4, 2013
Good fit in small space.
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™