Cornerstone Architects
Architects & Designers
Ethridge Residence contemporary-family-room
 

Ethridge Residence

Located on a small infill lot in central Austin, this residence was designed to meet the needs of a growing family and an ambitious program. The program had to address challenging city and neighborhood restrictions while maintaining an open floor plan. The exterior materials are employed to define volumes and translate between the defined forms. This vocabulary continues visually inside the home. On this tight lot, it was important to openly connect the main living areas with the exterior, integrating the rear screened-in terrace with the backyard and pool. The Owner's Suite maintains privacy on the quieter corner of the lot. Natural light was an important factor in design. Glazing works in tandem with the deep overhangs to provide ambient lighting and allows for the most pleasing views. Natural materials and light, which were critical to the clients, help define the house to achieve a simplistic, clean demeanor in this historic neighborhood.

Photography by Jerry Hayes
URL
http://www.cgapartners.net

What Houzzers are commenting on:

vivianevmoreira added this to vivianevmoreira's Ideas
September 24, 2013
Armario canto
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™