Eco+Historical, Inc.
Architects & Building Designers
eco+historical Downey traditional-living-room
 

eco+historical Downey

This 1904 Queen Anne Cottage in San Francisco's Cole Valley neighborhood underwent a Greenpoint Rated gut rehab remodel from 2008-2009. Neglected for decades, this 2BR/1BA house was lifted to add the garage shown here plus a complete lower level. Expanded to 5BR/4BA, this home retained many of its original interior and exterior details while getting all sustainable and non-toxic materials utilized throughout.

To add the garage, the house was lifted and part of the front bay was removed, below the windows to increase clearance for the cars. Since the area in the bay and a foot or two into the room was raised, we built a window seat over it to add seating to the existing Living Room.

Photo by KEE Sites
URL
http://www.ecohistorical.com

What Houzzers are commenting on:

bralyli added this to bralyli's Ideas
July 26, 2013
Colors
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™