Eco+Historical, Inc.
Architects & Designers
eco+historical Downey traditional-bathroom
 

eco+historical Downey

This 1904 Queen Anne Cottage in San Francisco's Cole Valley neighborhood underwent a Greenpoint Rated gut rehab remodel from 2008-2009. Neglected for decades, this 2BR/1BA house was lifted to add the garage shown here plus a complete lower level. Expanded to 5BR/4BA, this home retained many of its original interior and exterior details while getting all sustainable and non-toxic materials utilized throughout.

The Master Suite was an addition to the top story and added a large bedroom while the existing rear bedroom was made into a Master Closet and Master Bath. We fit in a large double vanity, a large soaking tub below a (private view) window, a walk-in shower and a WC. The shower glass is frameless and all hardware is polished nickel. Classic white subway tile complements the gray walls and warm floors. The bath was in the original part of the home and its original Douglas Fir floors were refinished and stained ebony.

Photo by KEE Sites
URL
http://www.ecohistorical.com

What Houzzers are commenting on:

Natalie Massé added this to Bathroom Renovation Features
September 3, 2014
Shower stall and threshold
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™