Kitchen, 2012 NARI CAPITAL COTY, FINALIST AWARD WINNER kitchen
 

Kitchen, 2012 NARI CAPITAL COTY, FINALIST AWARD WINNER

2012 NARI CAPITAL COTY, FINALIST AWARD WINNER, RESIDENTIAL KITCHEN UNDER $50,000

Colonial home in Fairfax Virginia was in a desperate need of kitchen remodeling
Busy household with couple kids running through grand central were not happy in this galley kitchen.
Kitchen was located between Family room and dining room and just connected with narrow doorways
The south side of the kitchen had double window and no way out to back deck
Vinyl floor and carpet in family room made the space feel separated
The 20’ wide bearing wall that separated the kitchen from family room was the first thing to go
Place a large structure beam without placing a middle column was one the main objectives that we accomplished
Closing the door in family room and convert it a window to create a symmetrical look on both sides of fireplace
Removing the windows in south side of kitchen, enlarging the header and converting it to a French door therefore a direct connection between kitchen and back deck
Relocating the sink and dishwasher into the new Island with much more storage and design to allow for seating around it
Added recess light, indirect lighting and pendent light over middle Island
Light color painted cabinetry with some glass front and complimenting granite counter top, upscale appliances are just few of amenities of this new kitchen
Relocating the stove and gas line and ventilation duct to west wall to have a better work triangle
Use large porcelain floor tile and hardwood flooring throughout to have a seamless connection
Now clients are getting to enjoy a much larger kitchen, better traffic flow, open floor plan and converse with guest and company in family room
URL
http://www.michael-nash.com
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™