Angus Mackenzie Architect
Architects & Designers
Surry Hills House contemporary-kitchen
 

Surry Hills House

A tiny 65m site with only 3m of internal width posed some interesting design challenges.

The Victorian terrace façade will have a loving touch up, however entering through the front door; a new kitchen has been inserted into the middle of the plan, before stepping up into a light filled new living room. Large timber bifold doors open out onto a timber deck and extend the living area into the compact courtyard. A simple green wall adds a punctuation mark of colour to the space.

A two-storey light well, pulls natural light into the heart of the ground and first floor plan, with an operable skylight allowing stack ventilation to keep the interiors cool through the Summer months. The open plan design and simple detailing give the impression of a much larger space on a very tight urban site.

Photography by Huw Lambert
URL
http://www.angusmackenzie.com.au

What Houzzers are commenting on:

harveyxxxxx added this to harveyxxxxx's Ideas
June 20, 2014
Floor
chrissyjd added this to Kitchen Ideas
April 9, 2014
Discreet Handles
surekhaaggarwal added this to surekhaaggarwal's ideas
January 23, 2014
kitchen decor
mlake75 added this to mlake75's Ideas
December 23, 2013
Bench layout reference
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™