Curtis + Ginsberg Architects LLP
Architects & Building Designers
Weekend Residence traditional-exterior
 

Weekend Residence

Through interior reorganization and an expansion of only 180 square feet to the footprint of the house, the usable space was drastically increased and the character of this 1960's prefabricated box house was transformed. The use of wood and copper inside and outside joins new with existing, evokes the beauty of the country setting, and enhances the appreciation of the site. A triangulated element creates an entry vestibule with extensive views, and a clerestory window allowing natural light to penetrate the opened existing staircase. Upon entering the house, one's view is focused towards a curved bay window, which enlarges the Living Room and creates a panorama of the valley and mountains beyond. A faceted addition on the east side of the house allows for an enlarged kitchen and new deck over a new guest bedroom.
URL
http://www.cplusga.com/woodstock.htm
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™