Penza Bailey Architects
Architects & Designers
Nicholson's Manor contemporary-kids
 

Nicholson's Manor

Site constraints included an existing, recently constructed house on 7.5 acres confi ned by wetlands and forest conservation easements. The owners wanted an expansive screened porch, a guest suite with a separate entrance; an exercise room; a larger garage with an additional car bay and generous storage space, a more appropriate rear entrance; a more functional laundry; and a larger, more functional mud room. The addition was designed to look as if it were part of the original structure, with the new roof lines carefully blended into the existing and more dramatic elements interjected into the rear of the house.

Creating the new motor court also required a significant amount of soil to be brought in, held in place with a series of tall retaining walls used to build up grade on what had been a severely sloping lot. The driveway was redesigned to create a distinct parking area for guests, with a clear and direct path to the front door. The landscaping eff orts also focused around creating more entertaining patio in the rear of the house, extending the screen porch, but also, providing graceful access to the basement level and the rear yard.
URL
http://penzabailey.com/

What Houzzers are commenting on:

12341212 added this to 12341212's ideas
December 17, 2012
تصميم كبت
topofwalnuthill added this to topofwalnuthill's Ideas
December 16, 2012
I like the door nops.
kimou added this to kimou's ideas
October 22, 2012
originale pour entrée
pennyvaughan added this to pennyvaughan's ideas
July 25, 2012
Great mud room or garage idea
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™