279 clear view ventilation Entry Design Photos

Cary Bernstein Architect Ridge HouseCary Bernstein Architect
This is a window. Isn't it a great view?
you see this window / view to the backyard
maybe window the whole wall at entrance pool view
wow - what a view window !
dream view + window = heaven
2. Ventilation. If you want a view but don't need ventilation in the area, a fixed window can be a good choice. Fixed windows can be combined with operable windows to save money. If your
I don't know about you, but this framed partial view of the pool and slice of the distant mountains topped by a vast, clear sky makes me want to run outside and see what lies beyond the limits of the window frame. I wonder what's beyond
but the rest of the view makes up for it.
Of course, horizontal windows aren't the only ways to capture views of the surroundings.
Port Ludlow HouseFINNE Architects
e or “green” building features, including 2x8 construction (40% greater insulation value); generous glass areas to provide natural lighting and ventilation; large overhangs for sun and rain protection; metal siding (recycled steel) for maximum durability, and a heat pump mechanical system for maximum
the beautiful Hood Canal. The east-facing house is sited along a high bank, with a wonderful view of the water. The main living volume is completely glazed, with 12-ft. high glass walls facing the view and large, 8-ft.x8-ft. sliding glass doors that open to a slightly raised wood deck, creating a
about the wood stain colors at our Port Ludlow project. The floor and stair treads are IPE, with a mostly clear finish (just a little pigment to even out the color). The handrail is Sapele with a clear finish. The interior doors, door casings and wall base are vertical grain Douglas fir, with a complicated
Earthy ModernNoel Cross+Architects
reduce irrigation needs - passive solar design that reduces heat gain in summer and allows for passive heating in winter - passive flow through ventilation provides natural night cooling, taking advantage of cooling summer breezes - natural day-lighting decreases need for interior lighting - fly ash
lines that emphasize the expansive nature of the site and capture the “bigness” of the view. Large expanses of glass punctuated with a natural rhythm of exposed beams and stone columns that frame the spectacular views of the Santa Clara Valley and the Los Gatos Hills. A shady outdoor loggia and cozy
g reduce irrigation needs -passive solar design that reduces heat gain in summer and allows for passive heating in winter -passive flow through ventilation provides natural night cooling, taking advantage of cooling summer breezes -natural day-lighting decreases need for interior lighting -fly ash concrete
Berkeley Hills Houseyamamar design
maximize glass. In keeping with that goal, he replaced the wood wall with panels of clear glass, enhancing the flow of light as well as the view.
was to minimize doors and maximize glass. In keeping with that goal, he replaced the wood wall with panels of clear glass, enhancing the flow of light as well as the view.
the remodel was to minimize doors and maximize glass. In keeping with that goal, he replaced the wood wall with panels of clear glass, enhancing the flow of light as well as the view.
the remodel was to minimize doors and maximize glass. In keeping with that goal, he replaced the wood wall with panels of clear glass, enhancing the flow of light as well as the view.
Mercer HouseBROWN DAVIS INTERIORS, INC.
com/us/home or Western Canada http://www.alliancedoorproducts.com/ca/home An entryway with obscure glass is shown below for those looking to trade view-through for privacy. (Although through-and-through fenestration sight lines are hard to beat for waterfront properties!)
Love that you can see clear through the house from
like front door and view outback
love how it looks through to the back view
A Ranch Re-dressing Hanover NHSmith & Vansant Architects PC
Similar to the Niche Modern Solitaire pendant, but not ours. The Solitaire has an opening at the bottom for easy relamping and adequate heat ventilation.
The wall behind the wood stove is a tile wall. The non-combustible zone around the wood stove is required to be clear of material that can catch fire. This tile alcove is designed so the framing is outside of this zone. The tile is a metallic porcelain tile from Walker
The non-combustible zone around the wood stove is required to be clear of material that can catch fire. This tile alcove is designed so the framing is outside of this zone. The tile is a metallic porcelain tile from Walker
"We knew we needed to open up the spaces to each other to create views from room to room, which would make the house feel bigger," says Smith. This meant altering the entire floor plan, beginning with relocating the main
Courtyard HouseDeForest Architects
DeForest Architects Save to Ideabook Email Photo Controlled Views Used here to call attention to a very specific view framed almost like a painting, the modulation between clear glass and channel glass is striking. Channel glass is molten glass that has been rolled and
Used here to call attention to a very specific view framed almost like a painting, the modulation between clear glass and channel glass is striking. Channel glass is molten glass that has been rolled and formed into a C shape, and
This whole house, views, light, ahhhh ...
Controlled ViewsUsed here to call attention to a very specific view framed almost like a painting, the modulation between clear glass and channel glass is striking. Channel glass is molten glass that has been rolled and formed into a C shape, and can be used on exterior walls as a structural wall
Berkeley Hills Houseyamamar design
view through living and entry from courtyard with San Francisco view photo bruce damonte
@sueparker57 Take a look at our website and our houzz page for information about our folding and single-track sliding door systems. You can view a library full of images on both of these platforms. If you have any questions and/or concerns, give us a call at 1(800) 873-5673 and we'll be glad to assist
View from courtyard through house to view
Concord Green HomeZeroEnergy Design
health, energy performance, and optimizing the walk-to-town construction site. To maintain health and air quality, the home features a fresh air ventilation system with energy recovery, a whole house HEPA filtration system, radiant & radiator heating distribution, and low/no VOC materials. The home’s
than code. To address the site opportunities, the home utilizes a footprint that maximizes southern exposure in the rear while still capturing the park view in the front. ZeroEnergy Design | Green Architecture & Mechanical Design www.ZeroEnergy.com Kauffman Tharp Design | Interior Design www.ktharpdesign
Looks like murano glass chandelier, clear (venice)
Berkeley Hills Houseyamamar design
Shulman’s classic 1960 photograph of Case Study House #22 overlooking the Los Angeles skyline at night. The view may be different, but the feeling it evokes is just as awe inspiring.
The views, the openness… Just extraordinary!
Almost double height n integration with the view
Simple, clean, light, views - I really like this house.
Continuation of space indoors/outdoors to focus on the view.
image, it’s hard not to think of Julius Shulman’s classic 1960 photograph of Case Study House #22 overlooking the Los Angeles skyline at night. The view may be different, but the feeling it evokes is just as awe inspiring.
the windows/view to the back of house
I like the way you get a direct view of the
Love the view Change the brick to a more natural brick color
what a beautiful view!
Bay View Beach Residence, Wellfleet
Clear view...nice view...View perspective
Hillside FarmhouseAlbert, Righter & Tittmann Architects, Inc.
front portico and interlocking stair tower. On the opposite side, under a parade of dormers, the Dining Room saddle-bags into the garden, providing views to the South and East. Its generous overhang keeps out the hot summer sun, but brings in the winter sun. The house is a hybrid of ‘farm house’ and
Entry way opens to clear view of rear yard
Front door view to back yard
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™