7,785 create a closet Exterior Design Photos

Peter A. Sellar - Architectural Photographer
5 Reviews
81-27 Etobicoke
Ideabooks139
Questions1
form from the scale of the existing buildings, program requirements, site orientation and micro-climate, the strategic positioning of the addition creates a mini-campus of new and re-defined architectural elements, transforming the original site plan into a cohesive, site specific courtyard residence
mix of traditional front, boxy modern back. Cut our corner to create deck on second floor.
A variation on the carved-corner theme is this house, which has a chunk taken out of the top corner. This creates a terrace open to the sky.
“peaceful” — dd_sylvian
John Powell Architects
Pollard Residence
Ideabooks10
Questions0
the street, which was built to create privacy. Gray steel-troweled stucco creates the impression of poured-in-place concrete. The open gate reveals a private entrance courtyard, which has uplights to illuminate the canopy and to avoid the need for the blemishes created by downlighting.
“LIKE THIS” — beth5256
Penza Bailey Architects
7 Reviews
Nicholson's Manor
Ideabooks29
Questions0
into the rear of the house. Creating the new motor court also required a significant amount of soil to be brought in, held in place with a series of tall retaining walls used to build up grade on what had been a severely sloping lot. The driveway was redesigned to create a distinct parking area for guests
guests, with a clear and direct path to the front door. The landscaping eff orts also focused around creating more entertaining patio in the rear of the house, extending the screen porch, but also, providing graceful access to the basement level and the rear yard.
“Trim work around windows and bay window type I would like to put in kitchenette.” — toedwyd
Penza Bailey Architects
7 Reviews
Nicholson's Manor
Ideabooks12
Questions0
into the rear of the house. Creating the new motor court also required a significant amount of soil to be brought in, held in place with a series of tall retaining walls used to build up grade on what had been a severely sloping lot. The driveway was redesigned to create a distinct parking area for guests
guests, with a clear and direct path to the front door. The landscaping eff orts also focused around creating more entertaining patio in the rear of the house, extending the screen porch, but also, providing graceful access to the basement level and the rear yard.
“screened pavilion shape on back of house/garage” — diana54
Penza Bailey Architects
7 Reviews
Nicholson's Manor
Ideabooks29
Questions0
into the rear of the house. Creating the new motor court also required a significant amount of soil to be brought in, held in place with a series of tall retaining walls used to build up grade on what had been a severely sloping lot. The driveway was redesigned to create a distinct parking area for guests
guests, with a clear and direct path to the front door. The landscaping eff orts also focused around creating more entertaining patio in the rear of the house, extending the screen porch, but also, providing graceful access to the basement level and the rear yard.
“Its really big and has loads of potential work to do” — nicole22012001
Joseph B Lanza Design + Building
South Shore Kitchen
Ideabooks34
Questions0
adjacent family room by only eight feet, we were able to create a spacious, light-filled cooking space, protected from traffic by island cabinets made of white birch. The granite counter on the island hangs over on the family room side, creating a place to sit. New custom cabinets flank the old brick
room another small bump-out provides easy access to a previously under-used sitting room built in an earlier addition. Next to the new kitchen, we created space for a new mudroom and laundry at the heavily used entrance from the garage, as well as a new door to the back yard.
“Passageway” — Marill Design
Louie Leu Architect, Inc.
1 Review
Cupertino, CA 1
Ideabooks19
Questions0
of the original house. Straight forward geometry, clean lines and details create a contemporary character and stunning impression. The design is light and airy with tall ceilings and abundant windows. The "H"-shaped plan creates intimate courtyard spaces in the front and rear. Colored concrete tiled floors
floors, counter-tops, and fireplace surrounds along with a modern use of materials and colors, create light filled uplifting spaces
“nice shape” — jessica1973
Royal Botania
Ninix by Royal Botania
Ideabooks6
Questions0
carefully selected teak wood creates warmth and depth. The Ninix outdoor furniture range has been exceptionally popular since the moment it was designed, with its sleek lines and rich contrast between the teak wood or glass and stainless steel. The perfect ergonomic design creates a beautifully elegant outdoor
outdoor lounge set that includes a low table with co-ordinating chair, useful trolley, storage box and much more… perfect for creating luxurious relaxation spaces both indoors or outdoors.
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™