6,385 original Living Design Photos

David Howell Design
1 Review
Laight Street Loft
Ideabooks3,205
Questions8
aforementioned original flooring was engineered and honey colored; Howell replaced it with a prefinished ebonized walnut.
Les poutres en acier, les solives apparentes ainsi que les murs sont d’origine. Leur aspect brut rappelle l’histoire de ce bâtiment qui fut autrefois composé de deux entrepôts
et de leur donner une place à part entière dans l’espace. ” Le plancher d’origine était composé d’un revêtement industriel de couleur miel. Il a été remplacé par un parquet en noyer coloris ébène, pré-teinté.
The original steel beams, exposed joists and masonry walls reflect the history of the building
“We just made it more opulent and made it make more sense spatially.”The aforementioned original flooring was engineered and honey coloured; Howell replaced it with a prefinished ebonised walnut.
“colour palate” — alushia-sanchia
Clark Collins - Collins Design & Development
3 Reviews
Lombardy Lane, Laguna Beach
Ideabooks2,845
Questions5
When Collins lifted up the wall-to-wall carpeting, he was delighted to find the original oak floors. The wood windows and mantel are also original to the cottage. He set out to replace missing original features by combing favorite antiques sources; the fireplace screen (from Santa Barbara Forge
Forge & Iron), for example, was a lucky find. It has “1946” stenciled on it — the year the cottage was built. The home’s original pine paneling had been covered with drywall, but Collins wanted to bring the look back. He took out the plasterboard and added vertical pine paneling. In his research he found
structures built before 1942, so Collins’ house was slightly too young to be a candidate. However, he was able to research it himself to restore its original charm. His experience and advice regarding Laguna Beach can certainly help guide you no matter where you live. “In Laguna the best place to start
“like walls bookcases” — Kathy Johnson
Pitsou Kedem Architect
Jaffa Tel-Aviv Apt
Ideabooks2,853
Questions3
and his team restored was the original stone structure of the apartment's bones, which was previously concealed under thick additions and construction elements. "The unit was cleaned of all of the extraneous elements and underwent a peeling process that exposed its original state," says Kedem. The s
original. Would have put a bigger window
and his team restored was the original stone structure of the apartment's bones, which was previously concealed under thick additions and construction elements. "The unit was cleaned of all of the extraneous elements and underwent a peeling process that exposed its original state," says Kedem. The structure’s
g features that Kedem and his team restored was the original stone structure of the apartment’s bones, which was previously concealed. ‘The unit was cleaned of all of the extraneous elements and underwent a peeling process that exposed its original state,’ says Kedem. The structure’s stone walls, segmented
“Stone” — cicipolster
Cathy Schwabe Architecture
6 Reviews
Addition/Remodel of Historic House in Palo Alto
Ideabooks2,871
Questions3
Restored historic living room now used as a library. Windows on right are original. Windows on left were salvaged from the deconstructed part of the house and newly placed in this wall for improved daylighting. Wall was orginally an interior wall, now an exterior wall through which new courtyard is visible
part of the original house. "The windows on the right are original. I salvaged the windows on the left from a deconstructed part of the house for improved daylighting. This [left] wall was orginally an interior wall, but I think the added light brings a completely new dimension to the original house," she
The windows on the right of this San Francisco dining room are original; the windows on the left were salvaged from the deconstructed part of the house. The aesthetic pleasure gained from restoring — and even salvaging — windows is a clear reason for using old windows.
“Nice and bright” — farmingmama
Fotograf Lisbet Spörndly
Cat's house
Ideabooks2,215
Questions2
in the beginning of the 20th century, but in an original way," she says. Wallpaper, curtains: Designers Guild
The Brewis' home is set in the small, idyllic village of Marielund. This lakeside locale has only about 70 other houses and was originally a summer vacation spot for shop owners in Uppsala
The Brewis' home is set in the small, idyllic village of Marielund. This lakeside locale has only about 70 other houses and was originally a summer vacation spot for shop owners in Uppsala. Most of the homes were built in the beginning of the 20th century, and Cat wanted to make sure that her home's
home's architecture reflected that style. "The goal was to make it fit in with the existing houses in the beginning of the 20th century, but in an original way," she says. Wallpaper, curtains: Designers Guild
“mesa ratona” — agustico13
Amy A. Alper
5 Reviews
Amy Alper, Architect
Ideabooks2,760
Questions6
Hi Carrie. The shingles are part of the original early century cottage. You'd need to provide a continuous backing. I take it you are a DIY er but I would consider having an experienced contractor do the work. Good luck
he original intact exterior, now surrounding the kitchen, offers texture and character. These original shingles were simply cleaned. The team reused any shingles that
The original intact exterior, now surrounding the kitchen, offers texture and character. These original shingles were simply cleaned. The team reused any shingles that needed to be removed. Reclaimed wood ceiling beams from Heritage Salvage create a spot for hidden uplighting. Artwork: "The Culvert,"
“interesting way to break a ceiling that is off center” — kelmorrisondu
Orion General Contractors
5 Reviews
Milk House
Ideabooks1,535
Questions1
from the pool on the first floor. To the left of the original walk-in fireplace are new built-ins and a small wet bar with a wood countertop. All of the hardware and new woodwork respect the original farm building's style. The mantel beam is original.
piscine. À gauche de la cheminée d’origine se trouve un coin bar et des étagères encastrées. Tous les travaux de menuiserie effectués dans la pièce ont été faits dans le respect du style ancien de la bâtisse. L’équipe a tenté de récupérer le plus d’éléments d’origine possibles, comme la poutre du manteau
“Love the timber look” — Pat Doer
LASC Studio
Summerhouse Skåne
Ideabooks2,328
Questions2
Labbé and Schotanus decided to keep the original windows and floors, but they removed almost 2/3 of the walls inside the home to open up the space and give it a more lofty feel. They also installed more large window openings with window frames that dissolve into the plaster, making the glimpses of the
Jonas Labbé et Johannes Schotanus ont décidé de garder les planchers et les fenêtres d’origine mais ont supprimé les deux tiers des murs à l’intérieur de la bâtisse. Objectif : agrandir l’espace pour lui donner un petit côté « loft ». Ils ont
Labbé and Schotanus decided to keep the original windows and floors, but they removed almost 2/3 of the walls inside the home to open up the space and give it a more lofty feel. They also installed
“love this wondow. It's not practical but it's nice - even if it had to have shears drawn all the ti” — runbabyrun
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™