Levine-Goodman Residence

Victorian era houses are known for being dark and gloomy, but, this one embraced its strengths through a whole house remodel. A more open floor plan was created and rooms were given large windows on many walls to bring in natural light while still respecting the Victorian style.
Northwest Residence
Ideabooks44
Questions0
The dramatic curving stair is completely new and replaces the steep attic access stair that was formerly at the back of the house.
“stairs” — theharmonycompany
Northwest Residence
Ideabooks31
Questions1
Adding a new gas fireplace gave this room warmth and character.
“crown moulding” — Amy Halpin
Northwest Residence
Ideabooks13
Questions0
The dining room is one of the first rooms off of the entry. Extra attention was given to the details, especially with the addition of a new stair adjacent to this room.
Northwest Residence
Ideabooks10
Questions0
Wood casement windows bring light into this cozy sitting area.
Northwest Residence
Ideabooks15
Questions0
The new stair rail was designed to reflect the Victorian style of the house.
Northwest Residence
Ideabooks232
Questions0
Skylights bring natural light into this bedroom.
“double skylights” — heyanita1
Northwest Residence
Ideabooks54
Questions0
A clawfoot bathtub, a subway tile wainscot and the hex tile floor give this new bathroom a vintage look that is befitting its Victorian roots.
“flower tile” — ckmooney
Northwest Residence
Ideabooks14
Questions0
The entry to this Victorian house was updated and given a fresh coat of paint.
“I” — Grannie Betchay
Northwest Residence
Ideabooks1,119
Questions2
The basement was dug out so a theatre room could go in and an exterior door and steps were added for exterior access, as well as from inside the house. A new detached garage was added behind the house.
“yellow doors” — laurannalie
Northwest Residence
Ideabooks169
Questions1
The new detached garage is quaint with Victorian detailing to match the house.
“small 1 car +storage” — bambifreedom
Northwest Residence
Ideabooks3,328
Questions4
Another view of the new garage.
“Color” — drewdgriffith
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™