Goetz-Cunningham Residence Deck & Porch Addition

Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com

The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. The design focus revolved around three main areas of the house; a living space, exterior views and a translucent overhead roof condition at the front entry. The clients’ exterior views were expanded by redesigning their existing multilevel deck and installing horizontal cable rail systems throughout to open up their views. A new unheated sunroom allows the owners to enjoy views of the landscape throughout the year and a new covered porch with a translucent roof will add a high design element to the north façade of the house as well as provide protection from the elements and allow natural light to filter into the existing entry foyer.

House renovation and addition by Phillip Jefferson Design (http://www.phillipjeffersondesign.com).
Day exterior with multilevel deck addition
Ideabooks5
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. The design focus revolved around three main areas of the house; a living...
Multilevel deck addition
Ideabooks34
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. T...
“neat railing style” — sduncan219
Deck addition
Ideabooks291
Questions1
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. The design focus revolved around three main areas of the house; a living...
“Color” — tenacampbell
Multilevel deck addition
Ideabooks15
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. The design focus revolved around three main areas of the house; a living space...More
“bench on retaining wall” — jimmcm
Sun room
Ideabooks147
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the exist...
“Furniture” — princessmoyn
Multilevel deck addition
Ideabooks3
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. T...
Front porch addition
Ideabooks26
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. T...
“porch” — sambistagirl
Front porch addition
Ideabooks28
Questions1
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. T...
“Wood path” — smorey1
Evening exterior with multilevel deck addition
Ideabooks11
Questions0
Photography by Sterling E. Stevens Design Photo http://www.sestevens.com The Goetz-Cunningham residence addition was designed on a wooded site which slopes southward away from the existing house with views of nature. The addition was designed to complement the existing 1980’s contemporary structure. T...
“lower level storage concealed” — barnell
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™