Holmwood-Glebe Interior Renovation

Design Challenge:

To maintain a desired degree of formality and separation of the dining area while increasing the amount of sunlight throughout the space

Design Solution:

As the former kitchen cut off the adjacent living areas from the sunniest part of the house, the new kitchen opens itself to the living areas. However, in order to maintain the desired degree of formality in the dining area while capitalizing upon newfound daylight, a wooden floor-to-ceiling volume (enclosing the refrigerator) is placed at the end of the kitchen counter. A light-coloured oak matching that of the floor was selected for all of the new cabinetry in order to create an elegant and understated pairing. To exaggerate the sense of continuity throughout the space, a stone slab, which matches the kitchen countertop and is used for the display of art, cantilevers along the entire length of the living and dining areas.
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks5
Questions0
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“Modern arch Cuisine Plancher bois cloison ton de gris comptoir noir armoires bois Très beau simple” — serge_lepine
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks229
Questions1
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“Cocina” — nanaaa4
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks5
Questions0
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“cabinet and counter top” — tembo2
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks14
Questions0
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“interesting how the bottom cabinets come out into the other space” — lindseykn
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks3
Questions0
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“Nice layout.” — mlmg
Holmwood-Glebe Interior Renovation
Ideabooks648
Questions1
Photolux Studios (Christian Lalonde)
“Open floor plan” — frank789
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™