Stuart Mill Master Plan Residence

PLUSEN created a master plan for a 6-acre property that contains the quintessential Virginia landforms; rolling pasture land, protected stream corridor, and mature oak/hickory forest.

Guests travel along the curvilinear drive through the pasture land and up the grade into the mature forest where they are greeted with views to the home. The Gardens were designed to take advantage of the different micro-climates of the site; including, a sunny hillside rock garden, a shaded rhododendron garden and the woodland pool side garden.

The pool side garden includes a raised spa, naturalized pool with a boulder diving rock and a vanishing edge to reflect the shadows of the statuesque oak and poplar trees beyond. The majority of the plant material is native to the Virginia countryside.
© 2014 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™