Ocean Residence Guest House

This guest house structure is part a two-phase project on an ocean front site. Located on the street side of the property, the apartment sets the tone for changes to take place on the main residence. The existing main house was originally conceived in the 1970’s a later addition in the 1980’s. The guest house itself is a simple two-story structure with shifted volumes, the upstairs apartment consists of two bedrooms, two baths and a kitchen/sitting room. The apartment is accessed through the exterior slot between the garage and the storage laundry functions below. Entirely clad in fiber cement panels and glazing, the structure orients itself towards the west towards the main house, pool, garden, and ocean. The side facing the driveway limits openings to provide privacy for the guests. Designed as a rainscreen clad structure, the intent is for the house to breathe better while offering long term protection from the elements. Solar protection taken into account with the use of overhangs to block the rays in the summer.
Photo Credit: Matthew Carbone
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™