Los Altos Hills - Hillside Residence

With an exceptional setting on a gentle hillside overlooking the San Francisco Bay and Silicon Valley, this originally mundane site held vast potential once its visual resources were recognized. An extensive house remodel ensued and a Landscape Master Plan was designed. Soon a relationship between landscape architect and homeowner would be established and continue for over 15 years as the Master Plan was constructed in numerous phases.
Kikuchi & Associates Landscape Architecture
Ideabooks2,186
Questions1
Springtime blooms provide an abundance of harmonious color masses via rhododendrons and azaleas
“Azalea” — tempuser
“pool terllice” — Greg Mills
“bar krukken” — mathschroders
“Like this hot tub and waterfall feature; also like the placement of it at the end/corner of the pool” — denise03049
Kikuchi & Associates Landscape Architecture
Ideabooks283
Questions0
An existing pool underwent extensive remodeling, introducing a waterfall from the upper spa, new stone wall surrounds, and all new equipment. The black "pebble sheen" pool bottom provides a durable yet esthetic appearance.
“Really like this look if we don't go with something more contemproary!!!!!! Love all of these featur” — denise03049
Los Altos Hills
Ideabooks304
Questions1
“Plants” — Van De Voorde Elemental Design Group
Los Altos Hills
Ideabooks44
Questions1
“Contemporary fireplace area.” — liquefactionsf
Los Altos Hills
Ideabooks41
Questions0
A remote firepit sits atop a knoll overlooking the property and the San Francisco Bay. This seating area was designed to be distinctively detached from the house and lower yard through the use of rustic paving materials, random boulders and native plantings. However a design connection is maintained via the selection of color hues for the firepit, paving and stone walls.
“Foc sau apa” — andreineamtu
Los Altos Hills
Ideabooks43
Questions0
“like the sculpture (and pool, and the patio, etc)” — denise03049
Los Altos Hills
Ideabooks1,200
Questions0
The landscape architect and homeowner reserved this location for the "perfect" sculpture, hunting for over 10 years. Finally "Kismet" was found and placed.
“Snygg skulptur” — birgittanybom
Los Altos Hills
Ideabooks41
Questions0
The Master Plan was developed and implemented over a period exceeding 15 years.
Los Altos Hills - Hillside Residence
Ideabooks140
Questions0
The house was built around an existing mature Valley Oak tree, thereby forming a courtyard from which all public rooms of the house view. This court was renovated into a simple yet detailed Japanese Garden that is now a visual extension from the adjacent rooms in the house.
“Rocks around the tree” — nita4home
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™