big space little kids

This project in Chevy Chase, Maryland was restricted by zoning to the small footprint of the existing structure. The Owners needed more space for their growing family, and had as their central goal the creation of a vertical circulation zone that would link the upper and lower levels into one contiguous space for ease of raising 3 young children.

A central, skylit atrium was created which allows easy visual and verbal communication between levels, from the kitchen to the upstairs nursery and from the family room to the master bedroom above. A spacious central hall provides ample space for gathering, circulating, tri-cycling and ball bouncing. An outdoor deck provides additional recreational space while enjoying a view of the neighborhood.

The owners, who were also the contractors, used reclaimed and regional woods throughout the interior and exterior of the house. They selected renewable cementitious siding and shingles on the exterior for their ease of maintenance, durability and environmentally sustainable qualities.
big space little kids
Ideabooks121
Questions0
photo credit: Cheryl Mohr
“black trim” — agaliceg
big space little kids
Ideabooks163
Questions0
Photo Credit: Cheryl Mohr
“stained cedar, black trim, and red door.” — linajane
big space little kids
Ideabooks81
Questions1
Photo Credit: Cheryl Mohr
“Composite shakes that look like red cedar” — Annette Thompson
big space little kids
Ideabooks3,956
Questions4
photo credit: Cheryl Mohr
“house color” — lnupp
big space little kids
Ideabooks39
Questions0
photo credit: Cheryl Mohr
“Interior doors and trim” — toosterbroek
big space little kids
Ideabooks34
Questions0
photo credit: Cheryl Mohr
“plain” — saeed1234
big space little kids
Ideabooks28
Questions0
photo credit: Cheryl Mohr
“stair in entry” — rrthiessen
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™