Randall Street Residence

Working with the historic envelope, we created a three dimensional series of spaces to unify the experience of this vertical home in San Francisco. An open stairwell brings light down four stories from the sky lit penthouse and provides a heat-stack for natural ventilation and circulation. This sculptural stair travels through the void, arriving first at a bedroom level and then at the main living spaces, continuing to the roof where a large deck enjoys downtown views. A bridge joins the kitchen and dining area to the backyard creating continuity between the interior and exterior living spaces. The terraced garden acts as an outdoor room connecting the master suite to the rear yard.

AIA San Francisco Home Tours 2009.

Ken Gutmaker, Photography
Randall Street Residence
Ideabooks61
Questions0
Ken Gutmaker, Photography
“Bbq” — jan07
Randall Street Residence
Ideabooks125
Questions1
Ken Gutmaker, Photography
“Facade box” — jburrows8
Randall Street Residence
Ideabooks3,090
Questions3
Ken Gutmaker, Photography
“Bridge walk” — bdmargo
Randall Street Residence
Ideabooks1,449
Questions4
Ken Gutmaker, Photography
“No baseboards!” — kellyfurg
Randall Street Residence
Ideabooks4,476
Questions5
Ken Gutmaker, Photography
“floors” — czepp
Randall Street Residence
Ideabooks5,393
Questions7
Ken Gutmaker, Photography
“Glass back splash. The color comes from the glass, not paint.” — latnelson
Randall Street Residence
Ideabooks61
Questions0
Ken Gutmaker, Photography
“Bathroom sink” — Renée Boivin
Randall Street Residence
Ideabooks59
Questions0
Ken Gutmaker, Photography
“Nice use of bath space” — jujuhunt
Randall Street Residence
Ideabooks483
Questions1
Ken Gutmaker, Photography
“Shower tiles” — lcady8
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™