Cartesian House

This passive solar home was designed to nestle into its site by following the site's contours resulting in existing tree preservation. Upon arrival at the wooded east sloping site one proceeds from Forecourt to Entry Court. The mountains emerge from a framed opening into a panoramic view. Between two fireplaces one enters the transparent volume of the Living Room. The spine of the house becomes a container of services as it moves from public pavilion to hermitage in the Master Bath; a gallery from which to view the seasons and the northern mountain range.
Cartesian House, Mark Allison, Architect
Ideabooks1
Questions0
Crowningway Drive Street View Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House, Mark Allison, Architect
Ideabooks0
Questions0
Entry, Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House, Mark Allison, Architect
Ideabooks0
Questions0
Entry Court, Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House
Ideabooks0
Questions0
Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina Outdoor fireplace Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House
Ideabooks0
Questions0
Fireplaces Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House, Mark Allison, Architect
Ideabooks0
Questions0
Living Room, Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
Cartesian House, Mark Allison, Architect
Ideabooks0
Questions0
Kitchen Stewart Young Photography Mark Allison Architect, Asheville, North Carolina
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™