An extensive remodel and addition to a 1970’s heavy timber and stick frame house pops up the roof on an ex-isting portion of the home and adds an entirely new volume to the property. The improvements include a new master suite, three bedrooms with bathrooms, an exercise room, his and her home offices, a den, a pantry and an alfresco dining area. The exterior palette reflects the two volumes. The mass of the house is covered in a grey stucco with the center piece, the living and dining volume, becoming a wood and glass box with rain screen siding. Inside, Douglas fir floors throughout tie the rooms together, walls are simple in white, and the accents are in the bathroom tile, millwork, and fun sliding barn doors.

Sustainable components of this project include:
 Reuse / Remodel of an existing residence
 Solar hot water panels for domestic hot water
 Dual flush water-saving toilets
 Concrete countertops made with recycled content
 Paperstone desk made with recycled paper
 Fluorescent recessed lighting on the upper level
Otto's House
Ideabooks18
Questions1
A dramatic fire-place reigns over the main floor rooms yet still provides open-ness so the kitchen, living and dining room flow.
“Fire placr” — peggyski
Otto's House
Ideabooks36
Questions0
The home is full of indoor/outdoor living options. The living room leads out to the yard. The new volume create high ceilings and massive windows.
“Lots of windows” — silviaenke
Otto's House
Ideabooks7
Questions0
The master bedroom was designed around the view corridors incorporating reverse architectural design.
Otto's House
Ideabooks33
Questions0
The addition of a second story brings the home to life as well as creates a variety of new lifestyle amenities in Woody Creek.
“possibly a suitable idea” — mponcelet
Otto's House
Ideabooks14
Questions0
A dramatic fire-place reigns over the main floor rooms yet still provides open-ness so the kitchen, living and dining room flow.
Otto's House
Ideabooks29
Questions0
The master bedroom was designed around the view corridors incorporating reverse architectural design.
“Fireplace wall and built in” — jamgrue
Otto's House
Ideabooks18
Questions0
The exposed beams are from the original structure. The tone and textures of the beams are executed throughout the entire home.
“beams and pillars” — pollux123
Otto's House
Ideabooks27
Questions0
The new volume from the exterior features the master bedroom suite and covered al fresco dining.
“For back of house” — 5340magnolia
Otto's House
Ideabooks222
Questions0
A rain screen from the exterior, built-in bench made from a salvaged beam and concrete floor grace the entryway.
“Estilo de puertas” — javierf3368
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™