West Hills Remodel - Lattin Residence

An active couple with two small children wanted more out of their 2000 Sq./ft. three-bedroom home, located in the West hills. The original “bachelor pad in the trees” was only 600 Sq./ft. with a small galley kitchen. The entry was cramped and the living areas were dark. The laundry room was underutilized and the dining room didn’t feel like it was part of the living space. Radiators provided heating in the living and entry areas only, leaving the rest of the home cold. The design goals were to remodel and remain within the existing footprint, while also keeping the existing firs and maples. A more dynamic and inviting entry was established, with a concrete art wall and built in shelving. A new kitchen and dining room aimed to open more to the forest views of the exterior. The dining room now joins with the east side of the living room making the space feel more cohesive. Clerestory windows were added to bring more light into the space. In the living room a new window wall and sliding doors help to develop a strong connection to the outdoors. The bathrooms and bedrooms were all updated with new finishes and fixtures. The laundry room now functions as an exercise and wine room. A stacked washer dryer is now located upstairs near the bedroom, which is much more efficient for the busy family.
“Form Every piece of furniture in this room shows form. However the form of the chairs creates visual” — levilau000
Kitchen with glass tile
Ideabooks3,426
Questions6
“Tiles” — rthastar
“Wallpaper wall with lower shelf” — Mike Chasteen
Living Room with concrete fireplace
Ideabooks355
Questions0
“Dimensions of fp” — leaniem
The Lattin Residence
Ideabooks18
Questions0
Laurie Black Photos
“lattin” — sau1974
The Lattin Residence
Ideabooks33
Questions0
Laurie Black Photos
“lattin” — sau1974
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™