Devonshire

Three distinct projects tailor this home to suit!
Devonshire
Ideabooks4
Questions0
A soaring conservatory was created out of a small pre-existing footprint for the Mrs. of the house. An avid reader and gardener she envisioned a unique, Mary Englebreit style for the space including heart shaped adornments on the mullions and stairway balustrade. A heated floor was installed for year round comfort and outdoor plants that winter here. A corner potting station w...More
Devonshire
Ideabooks3
Questions0
Devonshire
Ideabooks48
Questions0
On the interior, not a stitch of drywall was used, the entire enclosure was treated like a lake house porch. Double doors to the back yard allow large plants to be brought in during the winter. A potting station, built in bookshelves that double as seating and heated floors make this a gardener's delight. Photo by Susan Webb
“家具” — kateyz86
Devonshire
Ideabooks2
Questions0
A fourth bedroom was re-purposed to become a unique "man cave' for the Mr. of the house. A high use space intended for working and leisure, the credenza, topped with a custom cherry wood ellipse, creates interest and puts everything within reach with lateral files, fully integrated electronics with remote control to lower the movie screen over the bay window. Offering a bold s...More
“desk” — McClellan Construction
Devonshire
Ideabooks0
Questions0
Solid cherry, counter tops with hand rendered edges satisfy the Owner's penchant for fine woodworking while allowing the customized base cabinetry to remain cost effective. The drawer pulls were designed to fit the Owner's grip and full access drawers and cabinet organizers allow for minutely tailored storage.
Devonshire
Ideabooks2
Questions0
The bedroom closet became a useful place to hide office supplies and the Owner's music collection. Organized by name, orchestral period and composer (with painted wood placeholders for discs in use) this office is never without music!
Devonshire
Ideabooks4
Questions0
An existing screened porch was enclosed as an indoor/outdoor space to allow year round use, limit road noise and increase access to daylight on a heavily wooded lot. Custom wainscot and trim details frame the view of the newly landscaped hillside. Created with 70 tons of stone salvaged from barn foundations the proximity, this 'edge of the garden' view also brings light into ...More
“trim walls” — McClellan Construction
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™