After living for many years in a hillside house whose spectacular rear views were partially obstructed by a tangled thicket of trees, a couple approached us seeking a comprehensive overhaul. Having no children, they wanted to transform their dwelling into an easily adaptable place to entertain friends and house overnight guests in privacy and comfort. By digging deeper into the hill and reclaiming a balcony for interior space, we added and extra 300 square feet on the lower level while expanding the ceiling height from eight to 11 feet – providing enough space for a luxurious new master suite. Now the upper balcony looks over a landscaped garden and garage topped with San Francisco’s first residential “green” roof.
Hill House
Ideabooks4
Questions0
Photo by Stephen Barker
Hill House
Ideabooks28
Questions0
Photo by Stephen Barker
“Handrail integrated into railing” — wilgreen
Hill House
Ideabooks26
Questions0
Photo by Stephen Barker
“Fireplace” — hewhit
Hill House
Ideabooks221
Questions1
Photo by Stephen Barker
“Doors” — kimberleeaustin
Hill House
Ideabooks20
Questions0
Photo by Stephen Barker
“I like that the side tables are not sitting on the floor but attached to wall” — blinchiki
Hill House
Ideabooks5,960
Questions9
Photo by Stephen Barker
“Modern, tiles, clear glass shower” — klhackney
Hill House
Ideabooks5
Questions0
Photo by Stephen Barker
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™