Harvard Street
Ideabooks8
Questions0
The efficient use of space in this 540 square foot condo was critical. Here the opening into the living room was moved to the left to create an easier space to furnish. The new opening also creates space on the other side for a dining table. The new wall is a decorative open rail to allow as much light and ventilation as possible into the interior. A vaulted ceiling defines the...More
“Half wall” — hudiman
Harvard Street
Ideabooks1
Questions0
Existing living room entry shows were the previous owner had removed plaster to allow more light and ventilation into the interior space. During this renovation a steel beam replaced the existing bearing wall which then allowed the entire wall to be opened up. John Black
Harvard Street
Ideabooks14
Questions0
A view from the entry shows the vaulted ceiling and the arched openings of the living room and kitchen. The dining table placement can also be seen alongside the new decorative living room opening. John Horner
“something like this for the dine to kitchen?” — corofino
Harvard Street
Ideabooks0
Questions0
The existing photo shows how the previous owner had tried to open up the bearing wall for light and ventilation. In this original layout there was not a location for a dining table. John Black
Harvard Street
Ideabooks50
Questions0
New wood details were added around the fireplace. The brick fireplace was clad with a green slate tile and a large black slate slab replaced the tile hearth. John Horner
“Shelving” — Kristine Anderson
Harvard Street
Ideabooks0
Questions0
The existing brick fireplace was refinished with slate tiles and hearth. Wood details were added to the built-in bookcases. John Black
Harvard Street
Ideabooks21
Questions0
A close-up view of the refinished fireplace with its new green slate tile and black slate hearth. The built-in shelf units and mantel were also updated with new wood details. John Horner
“Fave shelve layout” — sunndance82
Harvard Street
Ideabooks44
Questions0
The refrigerator was relocated to open up the kitchen. The original glass front cabinets were refinished and decorative wood columns were added to define the kitchen entry. The detailing picks up on the style of the pre-World War 2 apartment building. John Horner
“kitchen area” — drichndrell
Harvard Street
Ideabooks0
Questions0
The existing glass cabinets were refinished while all other cabinets were replaced. The refrigerator was relocated to the back wall. John Black
Harvard Street
Ideabooks1
Questions0
A close-up view of the new kitchen column showing the lighting detail and inset tile accents. John Horner
Harvard Street
Ideabooks21
Questions1
View from inside the kitchen shows the new dining table placement. This space feels much more open with the refrigerator moved to the back of the kitchen. Inset black tiles in the columns complement the decorative backsplash. John Horner
“like the ends as entering the kitchen. Add electrical outlets on each end, or maybe small drawers.” — shelon
Harvard Street
Ideabooks0
Questions0
View from the existing kitchen shows how the refrigerator location closes in the space. The previous owner's attempt to open up the bearing wall can be seen on the right. John Black
Harvard Street
Ideabooks4
Questions0
All new finishes and fittings were used in remodeling the bathroom. The colorful walls brighten the space. The black tile accent reflects the theme used throughout the apartment. John Horner
“Entire house” — sunndance82
Harvard Street
Ideabooks0
Questions0
The existing bathroom was badly in need of a remodel. The new bathroom maintains the character of the existing apartment building. John Black
Harvard Street
Ideabooks8
Questions0
A second means of egress door was located in the bedroom of this small condo. This door is now hidden behind a dressing mirror. The bedroom was also given a rich paint color and new wood details. John Horner
“A low headboard may make the room seem larger?” — Leslie Quatrini
© 2014 Houzz Inc.
Houzz® The new way to design your home™