SHOP BY DEPARTMENT
  1. Staircase Photos
  2. "apartment building"

Apartment Building Staircase Photos

East Village Loft
East Village Loft
Loci Architecture
Loft Renovation New York, New York As a loft located in a former industrial building, the Cohen/Bernstein Residence benefits from abundant natural light, high ceilings and large windows. The 1,000 sf apartment presented the challenge of how to utilize its exceptional height without detracting from its openness. Loci Architecture’s solution was a sweeping platform floating above the main floor of the loft. This approach increased the amount of living space without diminishing the apartment’s unique qualities. photos: john bartelstone
Union Square Apartment
Union Square Apartment
kimberly peck architect
the stair was moved from the front of the loft to the living room to make room for a new nursery upstairs. the stair has oak treads with glass and blackened steel rails. the top three treads of the stair cantilever over the wall. the wall separating the kitchen from the living room was removed creating an open kitchen. the apartment has beautiful exposed cast iron columns original to the buildings 19th century structure.
Remodel by the Beach
Remodel by the Beach
Structures Building Inc.
Dan Cutrona Photography
Staircase - coastal wooden staircase idea in Boston with painted risers
Find top design and service professionals on Houzz
Urban Lake Cottage
Urban Lake Cottage
Charlie & Co. Design, Ltd
General Contractor: Hagstrom Builders | Photos: Corey Gaffer Photography
Inspiration for a transitional wooden l-shaped staircase remodel in Minneapolis with painted risers
A new home in the New York Suburbs
A new home in the New York Suburbs
DeGraw & DeHaan Architects
Example of a mid-sized classic wooden l-shaped staircase design in New York with painted risers
Apartment Renovation on West 82nd St.
Apartment Renovation on West 82nd St.
KBR Design & Build
Upper West Side full apartment remodel. Dark hard wood staircase with ceiling light. KBR Design & Build
Staircase - mid-sized contemporary wooden curved staircase idea in New York with wooden risers
SouthEnd RowHome Stairs
SouthEnd RowHome Stairs
ZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
Foyer
Foyer
Sara Hopkins
This deep-red, Persian antique runner was custom sized and fitted on this expansive staircase, one of many in this architecturally complex and dynamic house. It cascades down and into another antique beauty with a unique, green center medallion complementing the green tones of the walls.
18th Street rear apartment
18th Street rear apartment
Karin Payson architecture + design
Brad Knipstein
Inspiration for a small modern metal spiral open staircase remodel in San Francisco
SouthEnd RowHome
SouthEnd RowHome
ZeroEnergy Design
This renovated brick rowhome in Boston’s South End offers a modern aesthetic within a historic structure, creative use of space, exceptional thermal comfort, a reduced carbon footprint, and a passive stream of income. DESIGN PRIORITIES. The goals for the project were clear - design the primary unit to accommodate the family’s modern lifestyle, rework the layout to create a desirable rental unit, improve thermal comfort and introduce a modern aesthetic. We designed the street-level entry as a shared entrance for both the primary and rental unit. The family uses it as their everyday entrance - we planned for bike storage and an open mudroom with bench and shoe storage to facilitate the change from shoes to slippers or bare feet as they enter their home. On the main level, we expanded the kitchen into the dining room to create an eat-in space with generous counter space and storage, as well as a comfortable connection to the living space. The second floor serves as master suite for the couple - a bedroom with a walk-in-closet and ensuite bathroom, and an adjacent study, with refinished original pumpkin pine floors. The upper floor, aside from a guest bedroom, is the child's domain with interconnected spaces for sleeping, work and play. In the play space, which can be separated from the work space with new translucent sliding doors, we incorporated recreational features inspired by adventurous and competitive television shows, at their son’s request. MODERN MEETS TRADITIONAL. We left the historic front facade of the building largely unchanged - the security bars were removed from the windows and the single pane windows were replaced with higher performing historic replicas. We designed the interior and rear facade with a vision of warm modernism, weaving in the notable period features. Each element was either restored or reinterpreted to blend with the modern aesthetic. The detailed ceiling in the living space, for example, has a new matte monochromatic finish, and the wood stairs are covered in a dark grey floor paint, whereas the mahogany doors were simply refinished. New wide plank wood flooring with a neutral finish, floor-to-ceiling casework, and bold splashes of color in wall paint and tile, and oversized high-performance windows (on the rear facade) round out the modern aesthetic. RENTAL INCOME. The existing rowhome was zoned for a 2-family dwelling but included an undesirable, single-floor studio apartment at the garden level with low ceiling heights and questionable emergency egress. In order to increase the quality and quantity of space in the rental unit, we reimagined it as a two-floor, 1 or 2 bedroom, 2 bathroom apartment with a modern aesthetic, increased ceiling height on the lowest level and provided an in-unit washer/dryer. The apartment was listed with Jackie O'Connor Real Estate and rented immediately, providing the owners with a source of passive income. ENCLOSURE WITH BENEFITS. The homeowners sought a minimal carbon footprint, enabled by their urban location and lifestyle decisions, paired with the benefits of a high-performance home. The extent of the renovation allowed us to implement a deep energy retrofit (DER) to address air tightness, insulation, and high-performance windows. The historic front facade is insulated from the interior, while the rear facade is insulated on the exterior. Together with these building enclosure improvements, we designed an HVAC system comprised of continuous fresh air ventilation, and an efficient, all-electric heating and cooling system to decouple the house from natural gas. This strategy provides optimal thermal comfort and indoor air quality, improved acoustic isolation from street noise and neighbors, as well as a further reduced carbon footprint. We also took measures to prepare the roof for future solar panels, for when the South End neighborhood’s aging electrical infrastructure is upgraded to allow them. URBAN LIVING. The desirable neighborhood location allows the both the homeowners and tenant to walk, bike, and use public transportation to access the city, while each charging their respective plug-in electric cars behind the building to travel greater distances. OVERALL. The understated rowhouse is now ready for another century of urban living, offering the owners comfort and convenience as they live life as an expression of their values. Eric Roth Photo
HGTV Smart Home 2013
HGTV Smart Home 2013
Glenn Layton Homes
Glenn Layton Homes, Jacksonville Beach, Florida. HGTV Smart Home 2013
Large island style wooden u-shaped cable railing staircase photo in Jacksonville with tile risers
Upper East Side Apartment
Upper East Side Apartment
MPID
Amanda Kirkpatrick Photography
Example of a mid-sized trendy straight staircase design in New York
Custom Design | Build: Memorial Contemporary
Custom Design | Build: Memorial Contemporary
Frankel Building Group
Inspiration for a huge contemporary staircase remodel in Houston
Decorator's Showcase House, San Francisco - 2015
Decorator's Showcase House, San Francisco - 2015
Margot Hartford Photography
Margot Hartford Photography
Example of a classic wooden staircase design in San Francisco
Off-Grid Barn Home Apartment - Canon City, CO
Off-Grid Barn Home Apartment - Canon City, CO
Barn Pros
This off-grid mountain barn home located in the heart of the Rockies sits at 7,500 feet and has expansive, beautiful views of the foothills below. The model is a Barn Pros 36 ft. x 36 ft. Denali barn apartment with a partially enclosed shed roof on one side for outdoor seating and entertainment area. The deck off the back of the building is smaller than the standard 12 ft. x 12 ft. deck included in the Denali package. Roll-up garage doors like the one shown at the front of the home are an add-on option for nearly any Barn Pros kit. Inside, the finish is decidedly rustic modern where sheetrock walls contrast handsomely with the exposed posts and beams throughout the space. The owners incorporated garage parking, laundry, kitchenette with wood-burning stove oven, bathroom, workout area and a pool table all on the first floor. The upper level houses the main living space where contemporary décor and finished are combined with natural wood flooring and those same exposed posts and beams. Lots of natural light fills the space from the 18 ft. vaulted ceilings, dormer windows and French doors off the living room. The owners added a partial loft for additional sleeping and a functional storage area.
Ira Frazin Architect
Ira Frazin Architect
Ira Frazin Architect
A professional couple asked IFA to turn a 2,100 square-foot penthouse in a converted 1890s warehouse building into a modern pied-a-terre. A layered wall of wood, glass, steel, and drywall mediates between the private and public spaces. This wall connects the entire apartment, from the upstairs where it defines the study and guest room to the western facade where it dissolves into glass to offer an expansive view of the Hudson River. Dramatically cantilevered from this wall is a steel staircase offering an overview of the great room. Crowning the larger stairwell is a new skylight bringing daylight to the rear of the apartment.
Apartment 03
Apartment 03
Jiaxin Miao Studio
Jiaxin Miao Studio
Staircase - transitional wooden curved wood railing staircase idea in New York with wooden risers
Dramatic Entry Way with Staircase
Dramatic Entry Way with Staircase
Creative Design Construction, Inc.
Vaulted entry to make a dramatic statement when entering this home. Complete with a beautiful staircase. Photos: Peter Rymwid Photography
Inspiration for a timeless wooden staircase remodel in New York with painted risers
Finished Houses-Interiors
Finished Houses-Interiors
Charles Petersheim, Builder
Cottage 31 Cable Rail Stairway Photo by Charles Petersheim
Example of a mountain style wooden open and cable railing staircase design in New York
Summerside Living
Summerside Living
The Bagby Companies, LLC
Sarah McElravy
Inspiration for a rustic staircase remodel in Other
Browse 296 apartment building staircase on Houzz

You have searched for Apartment Building Staircase Photos and this page displays the best picture matches we have for Apartment Building Staircase Photos in October 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Apartment Building Staircase Photos, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.