Bernal Heights Residence transitional-dining-room
Save1.4KAsk a Question5Print

Bernal Heights Residence Transitional Dining Room, San Francisco

Ed Ritger Photography
URL
http://www.GastArchitects.com
Example of a transitional light wood floor and beige floor kitchen/dining room combo design in San Francisco with beige walls and no fireplace — Houzz

This photo has 5 questions

mddb wrote:
please share name and source for wall sconces in kitchen - So many beautiful and thoughtful elements in your home. You've shown the value of creativity to ensuring a functional fun and unique space. Possible, could you provide your source for the wall sconces in the kitchen? Thank you very much.
1 Like    2 Comments
Thank you for reporting this comment. Undo
PRO
Gast Architects

Nina Punzi, the Interior Designer, provided us with the following information: URBAN ELECTRIC - Metro

2 Likes Save     Thanked by mddb
Thank you for reporting this comment. Undo
mddb

Thank you very much.

Save    
Beth Voellm wrote:
Love the table! - Please tell be the style and manufacturer of the live edge table.
1 Like    2 Comments
Thank you for reporting this comment. Undo
emjef

Love the table! Can you tell me where it can be found?


Save    
Thank you for reporting this comment. Undo
PRO
Gast Architects

This table was custom made for the homeowner.

1 Like Save    
boardwalk_investors wrote:
Desperately looking for this chandelier - Who makes this chandelier above the dining table?
1 Like    2 Comments
Thank you for reporting this comment. Undo
Katie Callister

I also love this chandelier, and would like to know where to find it!

1 Like Save    
Thank you for reporting this comment. Undo
PRO
Gast Architects

Nina Punzi, the Interior Designer, sourced various antique fixtures and then had a custom canopy created for the suspension and wiring.

Save    
kristenstein wrote:
Love the pot rack with lighting! Who is the manufacturer? - Love the pot rack with lighting! Who is the manufacturer?
    1 Comment
Thank you for reporting this comment. Undo
PRO
Gast Architects

The pot rack was custom made for this project, it incorporates lighting from Circa Lighting.

1 Like Save    
lkuhlemann wrote:
Approximate Dimensions - This transformation is gorgeous. Could you please share the approximate dimensions for the kitchen, dining area, and pantry?
    1 Comment
Thank you for reporting this comment. Undo
PRO
Gast Architects

The kitchen, dining, and pantry spaces together occupy a roughly 19 by 19 foot square.

Save    

What Houzz contributors are saying:

Becky Harris added this to Houzz Tour: Builder Customizes Old House for Modern Family Life
Seamless Indoor-Outdoor Living“We wanted to be able to look all the way through the house to the backyard from the front door,” Budd says. Between the living room and kitchen is a central open area next to the new staircase that the owners designated as a “chill-out space” outfitted with hanging chairs. Combining the kitchen and dining room made the most of the narrow width of the house, and steel-framed accordion doors completely open this area up to the backyard. This makes the outdoor kitchen, fire pit, bar and patio a natural extension of this space. Architectural moves like this make the average-sized house feel much larger than it is.Overhead, a pot rack and a chandelier help delineate the work area from the dining area. The iron-and-wood pot rack with integrated lights is a custom piece with a vintage industrial look, while the dining area light fixture is a fresh take on an Edwardian chandelier, composed of several pendants of different shapes and textured glass. The cabinetry in the foreground serves as a bar and contains a wine refrigerator and refrigerator drawers.

What Houzzers are commenting on:

wilwip added this to Vancouver
This would be nice style for Vancouver
dgaede added this to Kitchen Ideas
This flows so well to the outdoors
EJ P added this to EJ's ideas
Love the light fixture over the table
Kimberly Johnson added this to Kitchens
Seamless Indoor-Outdoor Living “We wanted to be able to look all the way through the house to the backyard from the front door,” Budd says. Between the living room and kitchen is a central open area next to the new staircase that the owners designated as a “chill-out space” outfitted with hanging chairs. Combining the kitchen and dining room made the most of the narrow width of the house, and steel-framed accordion doors completely open this area up to the backyard. This makes the outdoor kitchen, fire pit, bar and patio a natural extension of this space. Architectural moves like this make the average-sized house feel much larger than it is. Overhead, a pot rack and a chandelier help delineate the work area from the dining area. The iron-and-wood pot rack with integrated lights is a custom piece with a vintage industrial look, while the dining area light fixture is a fresh take on an Edwardian chandelier, composed of several pendants of different shapes and textured glass. The cabinetry in the foreground serves as a bar and contains a wine refrigerator and refrigerator drawers.

Browse over 18 million home design photos on Houzz