GET IDEAS
SHOP BY DEPARTMENT
  1. Outdoor Photos
  2. Landscape
  3. "detached garage shop"

Detached Garage & Shop Ideas

Traditional Cape expands outdoors
Traditional Cape expands outdoors
HC Design
An outdoor sitting room was added to the back of the existing two car detached garage, using the same design elements of the existing pergola that connects the garage to the main house. The deck & side entry addition created a nice sitting space outdoors as well as an indoor sitting room open to the new kitchen. Photography by Jack Foley
Modern Craftsman
Modern Craftsman
Buchanan Construction
Surrounded by trees and a symphony of song birds, this handsome Rustic Mountain Home is a hidden jewel with an impressive articulation of texture and symmetry. Cedar Shakes Siding, Large Glass Windows and Steel Cable Railings combine to create a unique Architectural treasure. The sleek modern touches throughout the interior include Minimalistic Interior Trim, Monochromatic Wall Paint, Open Stair Treads, and Clean Lines that create an airy feel. Rustic Wood Floors and Pickled Shiplap Walls add warmth to the space, creating a perfect balance of clean and comfortable. A see-through Gas Fireplace begins a journey down the Master Suite Corridor, flooded with natural light and embellished with Vaulted Exposed Beam Ceilings. The Custom Outdoor Fire-pit area is sure to entice a relaxing evening gathering. Photo Credit-Kevin Meechan
Modern Craftsman
Modern Craftsman
Buchanan Construction
Surrounded by trees and a symphony of song birds, this handsome Rustic Mountain Home is a hidden jewel with an impressive articulation of texture and symmetry. Cedar Shakes Siding, Large Glass Windows and Steel Cable Railings combine to create a unique Architectural treasure. The sleek modern touches throughout the interior include Minimalistic Interior Trim, Monochromatic Wall Paint, Open Stair Treads, and Clean Lines that create an airy feel. Rustic Wood Floors and Pickled Shiplap Walls add warmth to the space, creating a perfect balance of clean and comfortable. A see-through Gas Fireplace begins a journey down the Master Suite Corridor, flooded with natural light and embellished with Vaulted Exposed Beam Ceilings. The Custom Outdoor Fire-pit area is sure to entice a relaxing evening gathering. Photo Credit-Kevin Meechan
Find top design and service professionals on Houzz
Vineyard Residence
Vineyard Residence
chadbourne + doss architects
chadbourne + doss architects has designed the Vineyard Residence that opens to the micro vineyard and olive orchard on the site. This 2,500 square foot house includes a detached garage and studio structure. The site work is integrally tinted concrete with cedar pergola.
RV, Garage, Shop and Guest Quarters
RV, Garage, Shop and Guest Quarters
Western Design International
Western Design
This is an example of a small rustic partial sun front yard landscaping in Other for summer.
Custom Built Beach House
Custom Built Beach House
Ingalls Custom Contracting
Motion City Media
Photo of a coastal backyard landscaping in New York.
Modern On A Point
Modern On A Point
Pippin Home Designs, Inc
This custom lake home was designed for a challenging building lot on the lake, with fantastic views of the water, the sunrise and the sunsets, as well. The client desired lake views from all rooms possible, lots of natural light, while also incorporating a 3-car Garage and a ‘Surf Shop’ for all of their lake toys. Given that the lot is surrounded by water on 3 sides, it had 50’ deep lake side setbacks surrounding it and the septic field took up half the remaining site, as well, so there was a small, odd shaped building envelop left to design the house within. We were certainly up for the challenge, as many clients hire us because of our ability to creatively design on challenging building sites, and this client is a repeat client for us, as well, after having seen what we were able to create for them with their last home renovation. The goal within the restrictions of all the lot setbacks was to achieve a reasonable size family home with an open layout for the main living spaces maximizing lake views, with 4 Bedrooms, 3.5 Bathrooms, a small Home Office, a Bonus Room, and lots of indoor-outdoor connectivity from the main living spaces to the ample outdoor Covered Porches for entertaining, and these Porches provide shading from the late afternoon sun. The wife loves the bi-folding window at the Kitchen sink so she can still have a conversation with her husband as he is grilling just outside the Kitchen on the Porch. The Master Bedroom and Bathroom both have great lake views, as well as a large slider to access the Covered Porch, and there is a Storage Closet on the Porch just outside the Bedroom for storing porch furniture cushions when storms roll through. The biggest challenge was orienting the Great Room to have both a sunrise and a sunset view and this was accomplished by angling the main living space to be oriented with one large wall of glass facing NE and another large wall of glass facing NW, along with the Kitchen and Dining Room, as well. The lake views are spectacular from these rooms year round, no matter where the sun rises and sets on the lake, and the Master Bedroom and Bathroom both have a great sunset view. They also desired a Front Porch (street side) that would be protected by the wind, and have Southern sun on it, so they could sit outside in the winter and enjoy the sun, without the cold winter winds blowing through, so we created a recessed Porch on this side ample enough for two chairs, The 3-car Garage became a tandem Garage and Workshop with a lake view, and the ‘Surf Shop’ has easy access to the dock side at the lake. The Laundry Room is the only room in the home that doesn’t have a lake view, yet it has natural light from the south.
California Contemporary
California Contemporary
Roushall Gardens
Inspiration for a mid-sized contemporary partial sun backyard gravel formal garden in San Francisco.
2012 HGTV Green Home
2012 HGTV Green Home
Kemp Hall Studio
Photos copyright 2012 Scripps Network, LLC. Used with permission, all rights reserved.
Design ideas for a transitional courtyard landscaping in Atlanta.
Landscape---Sorrel Granite
Landscape---Sorrel Granite
Arris Stoneworks Inc
Sorrel granite has a color range from gold, beige to rust, which brings some movements into a paticular setting. It's a hard material and can be used as pavers, strair treads/risers, wall caps, and neneers in both interior and exterior.
Dean - Garage Conversion ADU - Los Angeles
Dean - Garage Conversion ADU - Los Angeles
Pearl Remodeling
Garage converted into an Accessory Dwelling Unit. Lovely redwood deck complementing the light navy blue ciders creating a very peaceful and vacation-like ambience and feel. Concrete stepping stones leading to the house from the garden.
Traditional Cape expands outdoors
Traditional Cape expands outdoors
HC Design
An outdoor sitting room was added to the back of the existing two car detached garage, using the same design elements of the existing pergola that connects the garage to the main house. The deck & side entry addition created a nice sitting space outdoors as well as an indoor sitting room open to the new kitchen. Photography by Jack Foley
Major Renovation for a Craftsman-style Forest Park Bungalow
Major Renovation for a Craftsman-style Forest Park Bungalow
Golightly Landscape Architecture
This Craftsman-style bungalow in the heart of Birmingham's historic Forest Park neighborhood got a big-time makeover by Golightly Landscape Architecture. John Wilson, principle of GLA, describes this project as "a treat," saying the homeowners gave him ample opportunities to return the landscape to its historic roots. The plan's diagonal layout relieves the planting beds of a sometimes stale symmetrical aesthetic. Using native Alabama bluestone, John created a new walk that meanders throughout the property—replacing the old concrete path. The new walk gives way to an existing beautiful chert retaining wall and pier at the corner of the property. Meanwhile, lawn and concrete give way to an ever-changing tapestry, woven together with perennials and ornamental grasses that "pop" against the stone walk's subtle blue and gray hues. A spacious terrace complete with Craftsman detailing now stands at the back of the home where a dilapidated wood deck once sat. Native moss rock stone paths—accented by boldly romantic drifts of asters, geraniums, carex, and eupatorium and punctuated with trees and flowering shrubs—connect the wood terrace to the rest of the garden, detached garage, and alleyway.
Nantucket Residence
Nantucket Residence
Sudbury Design Group
Located in one on the country’s most desirable vacation destinations, this vacation home blends seamlessly into the natural landscape of this unique location. The property includes a crushed stone entry drive with cobble accents, guest house, tennis court, swimming pool with stone deck, pool house with exterior fireplace for those cool summer eves, putting green, lush gardens, and a meandering boardwalk access through the dunes to the beautiful sandy beach. Photography: Richard Mandelkorn Photography
Major Renovation for a Craftsman-style Forest Park Bungalow
Major Renovation for a Craftsman-style Forest Park Bungalow
Golightly Landscape Architecture
This Craftsman-style bungalow in the heart of Birmingham's historic Forest Park neighborhood got a big-time makeover by Golightly Landscape Architecture. John Wilson, principle of GLA, describes this project as "a treat," saying the homeowners gave him ample opportunities to return the landscape to its historic roots. The plan's diagonal layout relieves the planting beds of a sometimes stale symmetrical aesthetic. Using native Alabama bluestone, John created a new walk that meanders throughout the property—replacing the old concrete path. The new walk gives way to an existing beautiful chert retaining wall and pier at the corner of the property. Meanwhile, lawn and concrete give way to an ever-changing tapestry, woven together with perennials and ornamental grasses that "pop" against the stone walk's subtle blue and gray hues. A spacious terrace complete with Craftsman detailing now stands at the back of the home where a dilapidated wood deck once sat. Native moss rock stone paths—accented by boldly romantic drifts of asters, geraniums, carex, and eupatorium and punctuated with trees and flowering shrubs—connect the wood terrace to the rest of the garden, detached garage, and alleyway.
u2014 ALE: Pembrooke Estate Rain Garden
u2014 ALE: Pembrooke Estate Rain Garden
Pennsylvania Landscape & Nursery Association
Terren Landscapes http://www.terrenlandscapes.com Project Entry: Pembrooke Estate Rain Garden 2014 PLNA Awards for Landscape Excellence Winner Category: Sustainable Landscape &60,000-$120,000 Award Level: Silver Project Description: The client contracted our company to solve multiple existing drainage problems. In a heavy rain event the existing French drain system would overflow, causing water to pool in the driveway. After investigating the system we found that the capacity of the French drain was undersized for the amount of storm water from the large rain events received in recent years. As a result of our findings and at the request of the homeowner, we designed a storm water management system to capture all storm water from the structures on the property and regenerate the underground aquifers for the volume of a 5.8” rainstorm. In addition to the new drain system, the homeowners wanted a rain garden to provide a backdrop for an existing formal garden, provide a habitat for wildlife, and provide screening from an adjacent neighbor. Throughout the design process many challenges were presented, including an existing gas line, which ran directly through the area that best suited the bioswale. The existence of the gas line caused us to alter the shape and depth of the bioswale in some areas. We also inspected the existing downspouts to make sure there were no obstructions that would impede the system’s efficiency, and then conducted a test pit dig to make sure we had sufficient percolation rates for disposal of storm water. To effectively capture the storm water runoff, the existing downspouts were piped from the main house and the large detached garage to a large catch basin located at the low point in the driveway. The driveway catch basin contains two outlet pipes at different elevations within the basin allowing water from smaller rain events to enter the bioswale and rain garden area to percolate into the soil before excess water overflows into a sediment trap which filters out any debris and is then piped to an underground StormTech® pit to slowly percolate into the ground. The other outlet pipe in the driveway catch basin is used for larger storm water events, taking the water directly to the StormTech® pit. Accepting and slowing the velocity of the storm water, mitigation of erosion, and filtering out pollutants contained in the “first flush” of rainfall are the primary functions of the bioswale and rain garden. Planting these areas with mostly native plant species helps carry out these functions while attracting and providing shelter for wildlife. The ‘Niobe’ weeping willow is the centerpiece of the rain garden, connecting with the axis of the existing formal garden. To screen the neighboring property we chose Chamaecyparis nootkatensis ‘Pendula’ for its graceful evergreen habit and tolerance of wet sites. ‘Ivory Halo’ dogwood and Panicum ‘Cloud Nine’ were used for screening as well as winter interest. To provide deciduous structure to the garden Taxodium distichum and Magnolia virginiana were used in conjunction with witch hazel. Mostly native wetland perennials were used due to their tolerance of wet conditions and occasional drought. The area above the StormTech® pit provides space for the client’s family to relax. The rain garden and bioswale provide screening, storm water management, a habitat for wildlife, and plants that enhance the adjacent formal garden. Photo Credit: Terren Landscapes
Cortez Avenue
Cortez Avenue
Dennis Mayer - Photographer
Dennis Mayer, Photography
Design ideas for a traditional backyard landscaping in San Francisco.
Featherfield Farm
Featherfield Farm
Warren Claytor Architects, Inc.
This new charming space designed by Warren Claytor Architects had many program requirements including adding onto an Historic Barn with conservation easements, the new multi level design achieves charming detail with traditional and recycled materials including reclaimed timbers, stone, windows, flooring and hinges. The home office in the loft area looks out over the many acres of horse country and preserved land and the charming space can be used as a guest cottage or entertaining space. This project received an Award for the 2012 Dream Home Awards. Photo Credit: John Chew
Washoe Valley Remodel and Addition
Washoe Valley Remodel and Addition
WCC design+build
This is an example of a mid-sized rustic full sun front yard gravel driveway in Other.
Transitional Landscape
Transitional Landscape
Inspiration for a transitional brick lawn edging in Columbus.
Browse 397 detached garage & shop on Houzz

You have searched for Detached Garage & Shop Ideas and this page displays the best picture matches we have for Detached Garage & Shop Ideas in August 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Detached Garage & Shop Ideas, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.