Inspiration for a contemporary light wood floor great room remodel in Seattle

Redmond House

Contemporary Dining Room, Seattle

The Redmond Residence is located on a wooded hillside property about 20 miles east of Seattle. The 3.5-acre site has a quiet beauty, with large stands of fir and cedar. The house is a delicate structure of wood, steel, and glass perched on a stone plinth of Montana ledgestone. The stone plinth varies in height from 2-ft. on the uphill side to 15-ft. on the downhill side. The major elements of the house are a living pavilion and a long bedroom wing, separated by a glass entry space. The living pavilion is a dramatic space framed in steel with a “wood quilt” roof structure. A series of large north-facing clerestory windows create a soaring, 20-ft. high space, filled with natural light. The interior of the house is highly crafted with many custom-designed fabrications, including complex, laser-cut steel railings, hand-blown glass lighting, bronze sink stand, miniature cherry shingle walls, textured mahogany/glass front door, and a number of custom-designed furniture pieces such as the cherry bed in the master bedroom. The dining area features an 8-ft. long custom bentwood mahogany table with a blackened steel base. The house has many sustainable design features, such as the use of extensive clerestory windows to achieve natural lighting and cross ventilation, low VOC paints, linoleum flooring, 2x8 framing to achieve 42% higher insulation than conventional walls, cellulose insulation in lieu of fiberglass batts, radiant heating throughout the house, and natural stone exterior cladding.
Inspiration for a contemporary light wood floor great room remodel in Seattle - Houzz

Question About This Photo (1)

388hastings wrote:February 26, 2014
What Houzzers are commenting on
uriah93
Natural Builders SA added this to WindowsFebruary 24, 2019

lots of windows

Other Photos in Redmond House
  • Similar Ideas
  • Viewridge
  • Fox Hollow Residence
  • Lake House
  • Queen Anne Mid-Modern
  • Wintergreen
  • Granite Court
  • Rice Lane
  • m2 [prefab]
  • LAKE HOUSE
  • Sea Ranch Vacation Home Retreat