0
Your shopping cart is empty.

site and landscape plan Home Design Ideas

Photo of a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.

Various projects of Charles McClure Professional Site Planning in the Santa Barbara Ca. area.
Photo of a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.
Love the walkway under the overhang and large rocks! - swiftette

Photo of a large contemporary front yard mulch landscaping in Santa Barbara.

Various projects of Charles McClure Professional Site Planning in the Santa Barbara Ca. area.
Photo of a large contemporary front yard mulch landscaping in Santa Barbara.
Yelow wall. dark gates, red roof - nqwabi

Duy Tran Photography
Inspiration for a huge traditional partial sun front yard concrete paver formal garden in DC Metro for spring.

Design ideas for a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.

Various projects of Charles McClure Professional Site Planning in the Santa Barbara Ca. area.
Design ideas for a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.
Curvy edging is the water symbol - kysermax56

This is an example of a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.

Various projects of Charles McClure Professional Site Planning in the Santa Barbara Ca. area.
This is an example of a large modern backyard stone landscaping in Santa Barbara.
Love the use of stones to greenery - shane_cudahy

Trendy home design photo in Santa Barbara

Site Planning and such by CM+LA
Trendy home design photo in Santa Barbara

Inspiration for a traditional side yard landscaping in Burlington for fall.

Fairholt Burlington, Vermont Henry Holt, the publisher built this Georgian Revival style mansion as a summer home in the late 1890‘s. Holt was the founder of the publishing empire known today as Holt, Rhinehart and Winston. Frederick Law Olmsted the renowned landscape architect came to Burlington to make a topographic survey of the land and to design the site master plan. After years of neglect our client purchased the estate in 1997 to renovate for their private full-time residence. The challenge was to integrate the proposed program requirements into the underlying integrity of the original plan. New site elements to be incorporated included a new formal entry drive, auto court, service entrance, breakfast terrace, large formal terrace for entertaining, cutting garden, as well as a new swimming pool and terrace. Architect: Truex Cullins & Partners Architects Image Credit: H. Keith Wagner Partnership
Foster holly trees. - karen_colie

Design ideas for a mid-sized traditional partial sun backyard mulch landscaping in Houston for spring.

Exterior Worlds was contracted by the Bretches family of West Memorial to assist in a renovation project that was already underway. The family had decided to add on to their house and to have an outdoor kitchen constructed on the property. To enhance these new constructions, the family asked our firm to develop a formal landscaping design that included formal gardens, new vantage points, and a renovated pool that worked to center and unify the aesthetic of the entire back yard. The ultimate goal of the project was to create a clear line of site from every vantage point of the yard. By removing trees in certain places, we were able to create multiple zones of interest that visually complimented each other from a variety of positions. These positions were first mapped out in the landscape master plan, and then connected by a granite gravel walkway that we constructed. Beginning at the entrance to the master bedroom, the walkway stretched along the perimeter of the yard and connected to the outdoor kitchen. Another major keynote of this formal landscaping design plan was the construction of two formal parterre gardens in each of the far corners of the yard. The gardens were identical in size and constitution. Each one was decorated by a row of three limestone urns used as planters for seasonal flowers. The vertical impact of the urns added a Classical touch to the parterre gardens that created a sense of stately appeal counter punctual to the architecture of the house. In order to allow visitors to enjoy this Classic appeal from a variety of focal points, we then added trail benches at key locations along the walkway. Some benches were installed immediately to one side of each garden. Others were placed at strategically chosen intervals along the path that would allow guests to sit down and enjoy a view of the pool, the house, and at least one of the gardens from their particular vantage point. To centralize the aesthetic formality of the formal landscaping design, we also renovated the existing swimming pool. We replaced the old tile and enhanced the coping and water jets that poured into its interior. This allowed the swimming pool to function as a more active landscaping element that better complimented the remodeled look of the home and the new formal gardens. The redesigned path, with benches, tables, and chairs positioned at key points along its thoroughfare, helped reinforced the pool’s role as an aesthetic focal point of formal design that connected the entirety of the property into a more unified presentation of formal curb appeal. To complete our formal landscaping design, we added accents to our various keynotes. Japanese yew hedges were planted behind the gardens for added dimension and appeal. We also placed modern sculptures in strategic points that would aesthetically balance the classic tone of the garden with the newly renovated architecture of the home and the pool. Zoysia grass was added to the edges of the gardens and pathways to soften the hard lines of the parterre gardens and walkway.
Imagine these with bouganvillea flowers - bbowusu51

Inspiration for a mid-sized timeless gray three-story wood house exterior remodel in Charlotte with a hip roof and a metal roof

Boat House Site Plan
Inspiration for a mid-sized timeless gray three-story wood house exterior remodel in Charlotte with a hip roof and a metal roof

Inspiration for a mediterranean sunroom remodel in Santa Barbara

Converted garage, trying to make it now look like that is the case. Craned in boxed oak tree.
Inspiration for a mediterranean sunroom remodel in Santa Barbara
A nice example of a long set of accordion style french doors in a traditional Santa Barbara Spanish style project. Classic break up in glass, good proportions and exterior colors for a Santa Barbara home. Photo is shared by award winning, local Santa Barbara Landscape Architect Charles McClure. - spanishhomestylist

AV Architects + Builders Location: McLean, VA, USA Our newest custom modern home, located in the heart of McLean, Virginia measures just over 8,700 square feet. Situated on a beautiful lot on Old Chesterbrook Road, the modern home design takes advantage of the lot’s natural contours and sight-lines. Spread throughout three levels, the home contains five bedrooms, six full bathrooms, one half-bath, and a three-car garage. The main level of our modern home design features an open-floor plan designed to entertain family and friends. The entry flows into both the grand dining room and the central area, dedicated to the kitchen, breakfast and a double height great room that opens to a large outdoor deck with picturesque views of the expansive backyard. Located just off the garage is a functional mudroom that features plenty of storage space. In addition to a large home office and powder room, the entire left wing is dedicated to a private master suite with an expansive custom his/her walk-in closet, a master bath with a rainfall shower and a free-standing soaking tub with his/her vanities. The upper level of our modern home design features three generously sized en-suite bedrooms with full baths and closets with a full-size laundry room with plenty of storage space. The lower level of our modern home design also features an en-suite guest bedroom with full bath and walk-in closets amenities. It also includes an expansive recreational room with a glass enclosed wine cellar to house your prized wine collection. To finish out the lower level, we added a full exercise room paired with a full bath with direct access to the outdoor terrace and complimented the house with plenty of storage space. The materials we used for our modern home design are of the highest quality brands. We wanted to hand-select materials that would last for years to come, require little to no maintenance, and compliment the modern aesthetic of the home. The home features aluminum-clad oversized windows, Nichiha rectangular siding, and brick with a pastel finish; all brought together under a vacation style hip roof. Overall, we wanted to create a modern home design that feels like a retreat but still offers all the required amenities a family needs to keep up with the fast pace of Northern Virginia.

Design ideas for a contemporary gravel landscaping in Boston.

The master plan for this south-facing woodland property celebrates dramatic topography, muscular canopy trees, remnant fieldstone walls, and native stone outcroppings. Sound vegetation management principles guide each phase of installation, and the true character of the woodland is revealed. Stone walls form terraces that traverse native topography, and a meticulously crafted stone staircase provides casual passage to a gently sloping lawn knoll carved from the existing hillside. Lush perennial borders and native plant stands create edges and thresholds, and a crisp palette of traditional and contemporary materials merge––building upon the surrounding topography and site geology.
dwarf goats beard/showy/hardy/animal resistant - kathybarss

Site and Landscape Conceptual Modelling

Photo progression of site model, part of a slide show presentation to the owners.

Inspiration for a mid-sized mediterranean landscaping in Santa Barbara.

Various projects of Charles McClure Professional Site Planning in the Santa Barbara Ca. area.
Inspiration for a mid-sized mediterranean landscaping in Santa Barbara.
Driveway gate idea, without the ornate items, just the simple straight line posts, like the spacing of the bars. - soyv1

Living room - large rustic formal and open concept light wood floor and brown floor living room idea in Boston with a standard fireplace, a stone fireplace and no tv

When full-time Massachusetts residents contemplate building a second home in Telluride, Colorado the question immediately arises; does it make most sense to hire a regionally based Rocky Mountain architect or a sea level architect conveniently located for all of the rigorous collaboration required for successful bespoke home design. Determined to prove the latter true, Siemasko + Verbridge accompanied the potential client as they scoured the undulating Telluride landscape in search of the perfect house site. The selected site’s harmonious balance of untouched meadow rising up to meet the edge of an aspen grove and the opposing 180 degree view of Wilson’s Range spoke to everyone. A plateau just beyond a fork in the meadow provided a natural flatland, requiring little excavation and yet the right amount of upland slope to capture the views. The intrinsic character of the site was only enriched by an elk trail and snake-rail fence. Establishing the expanse of Wilson’s range would be best served by rejecting the notion of selected views, the central sweeping curve of the roof inverts a small saddle in the range with which it is perfectly aligned. The soaring wave of custom windows and the open floor plan make the relatively modest house feel sizable despite its footprint of just under 2,000 square feet. Officially a two bedroom home, the bunk room and loft allow the home to comfortably sleep ten, encouraging large gatherings of family and friends. The home is completely off the grid in response to the unique and fragile qualities of the landscape. Great care was taken to respect the regions vernacular through the use of mostly native materials and a palette derived from the terrain found at 9,820 feet above sea level. Photographer: Gibeon Photography
This would be sweet, but imagine well outside of budget. - bob_9114s

This is an example of a contemporary backyard landscaping in Burlington.

Fairholt Burlington, Vermont Henry Holt, the publisher built this Georgian Revival style mansion as a summer home in the late 1890‘s. Holt was the founder of the publishing empire known today as Holt, Rhinehart and Winston. Frederick Law Olmsted the renowned landscape architect came to Burlington to make a topographic survey of the land and to design the site master plan. After years of neglect our client purchased the estate in 1997 to renovate for their private full-time residence. The challenge was to integrate the proposed program requirements into the underlying integrity of the original plan. New site elements to be incorporated included a new formal entry drive, auto court, service entrance, breakfast terrace, large formal terrace for entertaining, cutting garden, as well as a new swimming pool and terrace. Architect: Truex Cullins & Partners Architects Image Credit: H. Keith Wagner Partnership
Mix of brick and rock wall and it looks good - mdpkate

Inspiration for a large transitional backyard stone water fountain landscape in Santa Barbara.

Inspiration for a large transitional backyard stone water fountain landscape in Santa Barbara.
this in the middle of the side patio? some version of this very modern? - adriemorea

Photo of a huge contemporary backyard stone landscaping in Burlington.

North Cove Residence Shelburne, Vermont We worked very closely with the architect to create a multi-generational home for grandparents, their daughter and 2 grandchildren providing both common and private outdoor space for both families. The 12.3 acre site sits facing north on the shore of Lake Champlain and has over 40 feet of grade change from the point of entry down to the lakeshore and contains many beautiful mature trees of hickory, maple, ash and butternut. The site offered opportunities to nestle the two houses into the slope, creating the ability for the architecture to step, providing a logical division of space for the two families to share. The landscape creates private areas for each family while also becoming the common fabric that knits the 2 households together. The natural terrain, sloping east to west, and the views to Lake Champlain became the basis for arranging volumes on the site. Working together the landscape architect and architect chose to locate the houses and outdoor spaces along an arc, emulating the shape of the adjacent bay. The eastern / uphill portion of the site contains a common entry point, pergola, auto court, garage and a one story residence for the grandparents. Given the northern climate this southwest facing alcove provided an ideal setting for pool, utilizing the west house and retaining wall to shield the lake breezes and extending the swimming season well into the fall. Approximately one quarter of the site is classified as wetland and an even larger portion of the site is subject to seasonal flooding. The site program included a swimming pool, large outdoor terrace for entertaining, year-round access to the lakefront and an auto court large enough for guest parking and to serve as a place for grandchildren to ride bikes. In order to provide year-round access to the lake and not disrupt the natural movement of water, an elevated boardwalk was constructed of galvanized steel and cedar. The boardwalk extends the geometry of the lakeside terrace walls out to the lake, creating a sculptural division between natural wetland and lawn area. Architect: Truex Cullins & Partners Architects Image Credit: Westphalen Photography
Whoa.. love the clean step and walk-way look - driggyboy12

Example of a huge classic l-shaped dark wood floor and brown floor kitchen design in Baltimore with a farmhouse sink, beaded inset cabinets, white cabinets, granite countertops, beige backsplash, stone slab backsplash, stainless steel appliances and an island

This is an example of a traditional driveway in Burlington.

Fairholt Burlington, Vermont Henry Holt, the publisher built this Georgian Revival style mansion as a summer home in the late 1890‘s. Holt was the founder of the publishing empire known today as Holt, Rhinehart and Winston. Frederick Law Olmsted the renowned landscape architect came to Burlington to make a topographic survey of the land and to design the site master plan. After years of neglect our client purchased the estate in 1997 to renovate for their private full-time residence. The challenge was to integrate the proposed program requirements into the underlying integrity of the original plan. New site elements to be incorporated included a new formal entry drive, auto court, service entrance, breakfast terrace, large formal terrace for entertaining, cutting garden, as well as a new swimming pool and terrace. Architect: Truex Cullins & Partners Architects Image Credit: H. Keith Wagner Partnership
House, driveway. - mariolopez3528

International Award  Landscape Planning and Design of Haiyang Wetland Park, Sha

The site is located in the development zone of Haiyang’s new city in Shandong Province, China. It plays an important role in economic development and tourism in the area around the Bohai Sea. The city is located on the Huanghai Seacoast in the south wing of Jiaodong Peninsula, and is a modern coastal city characterized by its ‘green mountains, blue water and sophisticated urban features’. Haiyang Wetland Park is the biggest green space adjacent to the main venue of the 2012 Asian Beach Games. The site is 3.2 km long in a designated area of 48 hectares on the lower reach of the Dongcun River estuary, where the salt and fresh water converge on each other. Client: Private Designer: Beijing Tsinghua Tongheng Urban Planning & Design Institute Architect: Beijing Tsinghua Tongheng Urban Planning & Design Institute Maintenance Contractor: Haiyang Landscape Greening Co. Ltd. Suppliers: Jinan ZhongYu Landscape Engineering Co. Ltd., Shuyang Xinzhong green seedlings horticultural field, Haiyang Jinzhaofeng Stone Co. Ltd., , Sponsored by: CED Stone Group Ltd

Renovating In Ashburn, VA?
Find a Local Pro
Sponsored