SHOP BY DEPARTMENT
  1. "sliding closet door ideas"

Sliding Closet Door Midcentury

Urban Master
Urban Master
California Closets HQ
By pairing a reach-in wardrobe with a built-in credenza, this elegant mid-century-inspired master closet provides storage and classic style. • Lago® Roman Walnut creates a rich and classic look. • Bronze powder coated Aluminum sliding doors with Frosted glass inserts add texture and conceal clothing. • Warm white ribbon light illuminates the space. • Push-to-open door hardware offers ease of use. • Oil-rubbed bronze finger pull drawer hardware adds a minimalistic accent. • Deep texture slab door and drawer fronts bring texture and depth to the space. • Belt, tie, and valet accessories ensure organization.
Midcentury & Modern Reno
Midcentury & Modern Reno
Hyland Homes
This midcentury modern master bath is complete with a skylight, floating shelves in rift oak, open storage below sink, large walk-in shower, and a winged wall for the toilet,
Walk In Closet Ideas
Walk In Closet Ideas
Rylex Custom Cabinetry and Closets
Margaret Ferrec
Walk-in closet - small 1960s gender-neutral walk-in closet idea in New York with flat-panel cabinets and white cabinets
Find top design and service professionals on Houzz
Mid Century Flat Remodel
Mid Century Flat Remodel
SHED Architecture & Design
Bedroom - mid-century modern bedroom idea in Seattle
Lafayette Mid Century Modern Remodel
Lafayette Mid Century Modern Remodel
Klopf Architecture
The owners of this property had been away from the Bay Area for many years, and looked forward to returning to an elegant mid-century modern house. The one they bought was anything but that. Faced with a “remuddled” kitchen from one decade, a haphazard bedroom / family room addition from another, and an otherwise disjointed and generally run-down mid-century modern house, the owners asked Klopf Architecture and Envision Landscape Studio to re-imagine this house and property as a unified, flowing, sophisticated, warm, modern indoor / outdoor living space for a family of five. Opening up the spaces internally and from inside to out was the first order of business. The formerly disjointed eat-in kitchen with 7 foot high ceilings were opened up to the living room, re-oriented, and replaced with a spacious cook's kitchen complete with a row of skylights bringing light into the space. Adjacent the living room wall was completely opened up with La Cantina folding door system, connecting the interior living space to a new wood deck that acts as a continuation of the wood floor. People can flow from kitchen to the living / dining room and the deck seamlessly, making the main entertainment space feel at once unified and complete, and at the same time open and limitless. Klopf opened up the bedroom with a large sliding panel, and turned what was once a large walk-in closet into an office area, again with a large sliding panel. The master bathroom has high windows all along one wall to bring in light, and a large wet room area for the shower and tub. The dark, solid roof structure over the patio was replaced with an open trellis that allows plenty of light, brightening the new deck area as well as the interior of the house. All the materials of the house were replaced, apart from the framing and the ceiling boards. This allowed Klopf to unify the materials from space to space, running the same wood flooring throughout, using the same paint colors, and generally creating a consistent look from room to room. Located in Lafayette, CA this remodeled single-family house is 3,363 square foot, 4 bedroom, and 3.5 bathroom. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, Jackie Detamore, and Jeffrey Prose Landscape Design: Envision Landscape Studio Structural Engineer: Brian Dotson Consulting Engineers Contractor: Kasten Builders Photography ©2015 Mariko Reed Staging: The Design Shop Location: Lafayette, CA Year completed: 2014
THE URBAN MASTER CLOSET
THE URBAN MASTER CLOSET
California Closets Connecticut
Key Product Features • A custom-designed wardrobe is like a free-standing closet. Decorative moldings and details give this system the look and feel of installed furniture. • As with any other custom closet, features such as multiple hanging areas, adjustable shelving, drawers, baskets, and hampers will tailor the system to your needs. • Pull-out accessories such as belt, tie, scarf, and valet rods maximize space and organization. • A set of drawers adds storage capacity and puts everything within reach. Our drawers feature dovetail construction, undermount slides, and quiet soft-close mechanisms to ensure superior quality and a lifetime of use. • Wardrobe lighting increases functionality and dramatically enhances the aesthetic of a simple design. Options include LED, puck, and ribbon lights with multiple switching choices. • Choose from a variety of door styles—both sliding and standard—made of solid wood or with special inserts for a personalized aesthetic.
32. Small 1950s Eichler Expansion
32. Small 1950s Eichler Expansion
Klopf Architecture
photo ©2012 Mariko Reed
Example of a mid-century modern one-story wood exterior home design in San Francisco with a shed roof
Quince Reverse Shed Eichler
Quince Reverse Shed Eichler
Guy Ayers, Architect
Reverse Shed Eichler This project is part tear-down, part remodel. The original L-shaped plan allowed the living/ dining/ kitchen wing to be completely re-built while retaining the shell of the bedroom wing virtually intact. The rebuilt entertainment wing was enlarged 50% and covered with a low-slope reverse-shed roof sloping from eleven to thirteen feet. The shed roof floats on a continuous glass clerestory with eight foot transom. Cantilevered steel frames support wood roof beams with eaves of up to ten feet. An interior glass clerestory separates the kitchen and livingroom for sound control. A wall-to-wall skylight illuminates the north wall of the kitchen/family room. New additions at the back of the house add several “sliding” wall planes, where interior walls continue past full-height windows to the exterior, complimenting the typical Eichler indoor-outdoor ceiling and floor planes. The existing bedroom wing has been re-configured on the interior, changing three small bedrooms into two larger ones, and adding a guest suite in part of the original garage. A previous den addition provided the perfect spot for a large master ensuite bath and walk-in closet. Natural materials predominate, with fir ceilings, limestone veneer fireplace walls, anigre veneer cabinets, fir sliding windows and interior doors, bamboo floors, and concrete patios and walks. Landscape design by Bernard Trainor: www.bernardtrainor.com (see “Concrete Jungle” in April 2014 edition of Dwell magazine). Microsoft Media Center installation of the Year, 2008: www.cybermanor.com/ultimate_install.html (automated shades, radiant heating system, and lights, as well as security & sound).
A Modern Kitchen for a Retreat in the Woods
A Modern Kitchen for a Retreat in the Woods
Amazing Spaces
This is a great house. Perched high on a private, heavily wooded site, it has a rustic contemporary aesthetic. Vaulted ceilings, sky lights, large windows and natural materials punctuate the main spaces. The existing large format mosaic slate floor grabs your attention upon entering the home extending throughout the foyer, kitchen, and family room. Specific requirements included a larger island with workspace for each of the homeowners featuring a homemade pasta station which requires small appliances on lift-up mechanisms as well as a custom-designed pasta drying rack. Both chefs wanted their own prep sink on the island complete with a garbage “shoot” which we concealed below sliding cutting boards. A second and overwhelming requirement was storage for a large collection of dishes, serving platters, specialty utensils, cooking equipment and such. To meet those needs we took the opportunity to get creative with storage: sliding doors were designed for a coffee station adjacent to the main sink; hid the steam oven, microwave and toaster oven within a stainless steel niche hidden behind pantry doors; added a narrow base cabinet adjacent to the range for their large spice collection; concealed a small broom closet behind the refrigerator; and filled the only available wall with full-height storage complete with a small niche for charging phones and organizing mail. We added 48” high base cabinets behind the main sink to function as a bar/buffet counter as well as overflow for kitchen items. The client’s existing vintage commercial grade Wolf stove and hood commands attention with a tall backdrop of exposed brick from the fireplace in the adjacent living room. We loved the rustic appeal of the brick along with the existing wood beams, and complimented those elements with wired brushed white oak cabinets. The grayish stain ties in the floor color while the slab door style brings a modern element to the space. We lightened the color scheme with a mix of white marble and quartz countertops. The waterfall countertop adjacent to the dining table shows off the amazing veining of the marble while adding contrast to the floor. Special materials are used throughout, featured on the textured leather-wrapped pantry doors, patina zinc bar countertop, and hand-stitched leather cabinet hardware. We took advantage of the tall ceilings by adding two walnut linear pendants over the island that create a sculptural effect and coordinated them with the new dining pendant and three wall sconces on the beam over the main sink.
Los Altos New Residence
Los Altos New Residence
Klopf Architecture
Klopf Architecture and Outer space Landscape Architects designed a new warm, modern, open, indoor-outdoor home in Los Altos, California. Inspired by mid-century modern homes but looking for something completely new and custom, the owners, a couple with two children, bought an older ranch style home with the intention of replacing it. Created on a grid, the house is designed to be at rest with differentiated spaces for activities; living, playing, cooking, dining and a piano space. The low-sloping gable roof over the great room brings a grand feeling to the space. The clerestory windows at the high sloping roof make the grand space light and airy. Upon entering the house, an open atrium entry in the middle of the house provides light and nature to the great room. The Heath tile wall at the back of the atrium blocks direct view of the rear yard from the entry door for privacy. The bedrooms, bathrooms, play room and the sitting room are under flat wing-like roofs that balance on either side of the low sloping gable roof of the main space. Large sliding glass panels and pocketing glass doors foster openness to the front and back yards. In the front there is a fenced-in play space connected to the play room, creating an indoor-outdoor play space that could change in use over the years. The play room can also be closed off from the great room with a large pocketing door. In the rear, everything opens up to a deck overlooking a pool where the family can come together outdoors. Wood siding travels from exterior to interior, accentuating the indoor-outdoor nature of the house. Where the exterior siding doesn’t come inside, a palette of white oak floors, white walls, walnut cabinetry, and dark window frames ties all the spaces together to create a uniform feeling and flow throughout the house. The custom cabinetry matches the minimal joinery of the rest of the house, a trim-less, minimal appearance. Wood siding was mitered in the corners, including where siding meets the interior drywall. Wall materials were held up off the floor with a minimal reveal. This tight detailing gives a sense of cleanliness to the house. The garage door of the house is completely flush and of the same material as the garage wall, de-emphasizing the garage door and making the street presentation of the house kinder to the neighborhood. The house is akin to a custom, modern-day Eichler home in many ways. Inspired by mid-century modern homes with today’s materials, approaches, standards, and technologies. The goals were to create an indoor-outdoor home that was energy-efficient, light and flexible for young children to grow. This 3,000 square foot, 3 bedroom, 2.5 bathroom new house is located in Los Altos in the heart of the Silicon Valley. Klopf Architecture Project Team: John Klopf, AIA, and Chuang-Ming Liu 
Landscape Architect: Outer space Landscape Architects 
Structural Engineer: ZFA Structural Engineers 
Staging: Da Lusso Design 
Photography ©2018 Mariko Reed 
Location: Los Altos, CA
 Year completed: 2017
Quince Reverse Shed Eichler
Quince Reverse Shed Eichler
Guy Ayers, Architect
Reverse Shed Eichler This project is part tear-down, part remodel. The original L-shaped plan allowed the living/ dining/ kitchen wing to be completely re-built while retaining the shell of the bedroom wing virtually intact. The rebuilt entertainment wing was enlarged 50% and covered with a low-slope reverse-shed roof sloping from eleven to thirteen feet. The shed roof floats on a continuous glass clerestory with eight foot transom. Cantilevered steel frames support wood roof beams with eaves of up to ten feet. An interior glass clerestory separates the kitchen and livingroom for sound control. A wall-to-wall skylight illuminates the north wall of the kitchen/family room. New additions at the back of the house add several “sliding” wall planes, where interior walls continue past full-height windows to the exterior, complimenting the typical Eichler indoor-outdoor ceiling and floor planes. The existing bedroom wing has been re-configured on the interior, changing three small bedrooms into two larger ones, and adding a guest suite in part of the original garage. A previous den addition provided the perfect spot for a large master ensuite bath and walk-in closet. Natural materials predominate, with fir ceilings, limestone veneer fireplace walls, anigre veneer cabinets, fir sliding windows and interior doors, bamboo floors, and concrete patios and walks. Landscape design by Bernard Trainor: www.bernardtrainor.com (see “Concrete Jungle” in April 2014 edition of Dwell magazine). Microsoft Media Center installation of the Year, 2008: www.cybermanor.com/ultimate_install.html (automated shades, radiant heating system, and lights, as well as security & sound).
Quimby Mid-Century
Quimby Mid-Century
James Frank Construction Inc
Mid-Century update to a home located in NW Portland. The project included a new kitchen with skylights, multi-slide wall doors on both sides of the home, kitchen gathering desk, children's playroom, and opening up living room and dining room ceiling to dramatic vaulted ceilings. The project team included Risa Boyer Architecture. Photos: Josh Partee
Palo Alto - Modern House Remodel - Georgia Ave.
Palo Alto - Modern House Remodel - Georgia Ave.
Bay Area Designs - Jennifer Lee
Mark Pinkerton
Inspiration for a mid-century modern closet remodel in San Francisco
THE URBAN MASTER CLOSET
THE URBAN MASTER CLOSET
California Closets Connecticut
By pairing a reach-in wardrobe with a built-in credenza, this elegant mid-century-inspired master closet provides storage and classic style. Lago® Roman Walnut creates a rich and classic look Bronze powder-coated Aluminum sliding doors with frosted glass inserts add texture and conceal clothing. Warm white ribbon light illuminates the space. Push-to-open drawer hardware offers ease of use. Oil-rubbed Bronze finger pull drawer hardware adds a minimalist accent. Deep texture slab door and drawer fronts bring texture and depth to the space
Urban Master
Urban Master
California Closets of Tennessee
This elegant mid-century inspired wardrobe provides storage and classic style.
Inspiration for a mid-sized mid-century modern gender-neutral concrete floor reach-in closet remodel in Nashville with flat-panel cabinets and dark wood cabinets
Mindful Master Bath - Glen Ellyn, IL
Mindful Master Bath - Glen Ellyn, IL
The Kitchen Studio of Glen Ellyn
  Download our free ebook, Creating the Ideal Kitchen. DOWNLOAD NOW   Storage was extremely important for this project because she wanted to go from keeping everything out in the open to have everything tucked away neatly, and who wouldn’t want this? So we went to work figuring out how to hide as much as possible but still keep things easy to access. The solution was two pullouts on either side of each vanity and a flush mount medicine cabinet above, so plenty of storage for each person. We kept the layout pretty much the same, but just changed up the configuration of the cabinets. We added a storage cabinet by the toilet because there was plenty of room for that and converted the tub to a shower to make it easy to use the space long-term. Modern day conveniences were also installed, including a heated towel bar, a lower threshold cast iron shower pan with sliding barn door shower door and a flip down shower seat. The house is a classic 1950’s midcentury ranch so we chose materials that fit that bill, and that had a bit of a Scandinavian vibe, including light maple Shaker door cabinets, black hardware and lighting, and simple subway tile in the shower. Our client fell in love with the white Macauba quartzite countertops in our showroom, and we agree they bring a perfect earthy energy into her space. Designed by: Susan Klimala, CKD, CBD Photography by: Dawn Jackman For more information on kitchen and bath design ideas go to: www.kitchenstudio-ge.com
Wilkswood- New Home in Magnolia
Wilkswood- New Home in Magnolia
Whitney Architecture
Aaron Leitz
Example of a mid-century modern medium tone wood floor dining room design in Seattle
oakland montclair interior renovations
oakland montclair interior renovations
mitchell holladay architects
To increase storage at a small laundry room, the adjacent linen closet was split to provide an alcove for a rolling laundry basket. Blind sliding door hardware keeps the hallway minimal and clean. photography by adam rouse
East Bay Rays
East Bay Rays
Western Window Systems
Clerestory windows above the large glass panels in the second-floor bedroom let in additional light.
Inspiration for a 1950s concrete floor and gray floor bedroom remodel in San Francisco with white walls
Horseshoe Trail
Horseshoe Trail
The Art of Building
Pool - 1960s pool idea in New York
Browse 865 sliding closet door midcentury on Houzz

You have searched for Sliding Closet Door Midcentury and this page displays the best picture matches we have for Sliding Closet Door Midcentury in October 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Sliding Closet Door Midcentury, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.