Suncadia Residence, WashingtonContemporary Living Room, Seattle

Inspiration for a contemporary open concept living room remodel in Seattle with a stone fireplace and a concealed tv —  Houzz
Related Photo Topics
Related Professionals in Seattle
This photo has 6 questions
Susan Prince wrote:Jan 24, 2015
  • PRO
    Clinkston Architects
    Hi, the project was a great collaboration of architecture and interior design. I really enjoyed working with Barbara Hyde-Evans, and Barbara is best suited to answer your question. Please see the Hyde-Evans Design profile within Houzz
  • PRO
    Clinkston Architects
    By-the-way, if you came across this project from the feature article (all interior shots), there are additional images of the exterior of the home on my page
Erin wrote:Oct 28, 2017
Ron Drinan wrote:Jan 25, 2015
  • PRO
    Clinkston Architects
    Please check with Hyde-Evans design, the interior designer.
Ruth Figueroa wrote:Jan 25, 2015
  • PRO
    Clinkston Architects
    The upper finger holes lift the wood panel to expose the flat screen TV. The lower two finger holes drop the wood panel to expose the gear.
nanniebanannie wrote:Jan 24, 2015
  • PRO
    Clinkston Architects
    It's a Montana Ledge Stone. It averaged about 1.25" thick (as seen on the horizontal pieces at the bench portion)
raku2day wrote:Jun 30, 2013
  • PRO
    Clinkston Architects
    The blinds are bamboo, selected by the interior designer.

What Houzz contributors are saying:

becky
Becky Harris added this to Room of the Day: A Modern Lodge Embraces Universal DesignDec 16, 2014

The end of the room opposite the dining room has a table for playing games. Hyde Evans used the same chairs so that they can be used at the dining table when needed. To the left of the game table is a special closet for storing the medial equipment their daughter requires. Beyond the natural reed blinds are French doors that lead out to a patio, expanding the living space into the spectacular mountain surroundings. Architecture: David Clinkston, Clinkston ArchitectsInterior design: Barbara Hyde Evans, Hyde Evans DesignBrowse more stories about universal design

What Houzzers are commenting on:

lbakke
Lisa Bakke added this to Bonus roomApr 9, 2019

hearth seating couch and chairs , warm colors

farmhousedreamin
farmhousedreamin added this to 2019 Kitchen and PantryMar 30, 2019

barn beams.....but here is a mix between barn post and industrial steel look

hsrreno
hsrreno added this to 324W CeilingTreatmentsMar 22, 2019

1st floor: Possible treatment of the steel beam across the ceiling at the atrium (painted gray, wooden posts "holding up" the ends)

javecht
javecht added this to Jules bookJul 8, 2018

Stackstone and paint wall in grey to feature do away with seat

trolleyline9
SoColorado.com added this to Family Room MANTLE FPFeb 4, 2018

Yes, the flat screen is behind the middle panel which lifts up. The bottom panel drops to expose the gear. As simple as it appears, this type of detail often requires a lot of coordination. In this case, with the fabricator. The system uses counterbalances and pulleys as in old double-hung windows. There is another view of this in one of the other project photos. Sorry there is not a photo with the panels open.

Similar Ideas
Aspen
Real Estate photography in he Bay Area SF
Suncadia Residence, Washington
Artisan's Gallery
Greene Street Loft
House at Windycrest
East Mountain Residence
Contemporary Living Room
Living Rooms with Similar Colors
Sticks and Stones Design Group Inc.
The Vermont Street Project
Brandywine St Carriage House
The Robin Craig House
Living Room
Ownby Design
private residence
Traditional Living Room

Need help with an existing Houzz order? Call 1-800-368-4268 (Mon-Sun).