FIND PROFESSIONALS
SHOP BY DEPARTMENT
  1. "Two Story House"

Two Story House Modern

Waite Residence
Waite Residence
AoDK Inc.
A couple wanted a weekend retreat without spending a majority of their getaway in an automobile. Therefore, a lot was purchased along the Rocky River with the vision of creating a nearby escape less than five miles away from their home. This 1,300 sf 24’ x 24’ dwelling is divided into a four square quadrant with the goal to create a variety of interior and exterior experiences while maintaining a rather small footprint. Typically, when going on a weekend retreat one has the drive time to decompress. However, without this, the goal was to create a procession from the car to the house to signify such change of context. This concept was achieved through the use of a wood slatted screen wall which must be passed through. After winding around a collection of poured concrete steps and walls one comes to a wood plank bridge and crosses over a Japanese garden leaving all the stresses of the daily world behind. The house is structured around a nine column steel frame grid, which reinforces the impression one gets of the four quadrants. The two rear quadrants intentionally house enclosed program space but once passed through, the floor plan completely opens to long views down to the mouth of the river into Lake Erie. On the second floor the four square grid is stacked with one quadrant removed for the two story living area on the first floor to capture heightened views down the river. In a move to create complete separation there is a one quadrant roof top office with surrounding roof top garden space. The rooftop office is accessed through a unique approach by exiting onto a steel grated staircase which wraps up the exterior facade of the house. This experience provides an additional retreat within their weekend getaway, and serves as the apex of the house where one can completely enjoy the views of Lake Erie disappearing over the horizon. Visually the house extends into the riverside site, but the four quadrant axis also physically extends creating a series of experiences out on the property. The Northeast kitchen quadrant extends out to become an exterior kitchen & dining space. The two-story Northwest living room quadrant extends out to a series of wrap around steps and lounge seating. A fire pit sits in this quadrant as well farther out in the lawn. A fruit and vegetable garden sits out in the Southwest quadrant in near proximity to the shed, and the entry sequence is contained within the Southeast quadrant extension. Internally and externally the whole house is organized in a simple and concise way and achieves the ultimate goal of creating many different experiences within a rationally sized footprint. Photo: Sergiu Stoian
California Modernity
California Modernity
Tom Ralston Concrete
Warm lighting casts golden hues inside this Ehrlich masterpiece. Located in a quiet beach community high on the cliff above the Monterey Bay, this house lends itself to nature and geometry.
Eustis 9002
Eustis 9002
Modern Construction Services
Small minimalist brown one-story wood flat roof photo in Dallas
Find top design and renovation professionals on Houzz
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Franzen House
Franzen House
Nakamoto Forestry
Project Overview: (via Architectural Record) The four-story house was designed to fit into the compact site on the footprint of a pre-existing house that was razed because it was structurally unsound. Architect Robert Gurney designed the four-bedroom, three-bathroom house to appear to be two-stories when viewed from the street. At the rear, facing the Potomac River, the steep grade allowed the architect to add two additional floors below the main house with minimum intrusion into the wooded site. The house is anchored by two concrete end walls, extending the four-story height. Wood framed walls clad in charred Shou Sugi Ban connect the two concrete walls on the street side of the house while the rear elevation, facing southwest, is largely glass.
Modern Inverted Living 2 Story House Plan 7891
Modern Inverted Living 2 Story House Plan 7891
The House Designers
Two-story modern house plan with inverted living and beautiful windows.
Inspiration for a modern two-story house exterior remodel in Seattle
Franzen House
Franzen House
Nakamoto Forestry
Project Overview: (via Architectural Record) The four-story house was designed to fit into the compact site on the footprint of a pre-existing house that was razed because it was structurally unsound. Architect Robert Gurney designed the four-bedroom, three-bathroom house to appear to be two-stories when viewed from the street. At the rear, facing the Potomac River, the steep grade allowed the architect to add two additional floors below the main house with minimum intrusion into the wooded site. The house is anchored by two concrete end walls, extending the four-story height. Wood framed walls clad in charred Shou Sugi Ban connect the two concrete walls on the street side of the house while the rear elevation, facing southwest, is largely glass.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Franzen House
Franzen House
Nakamoto Forestry
Project Overview: (via Architectural Record) The four-story house was designed to fit into the compact site on the footprint of a pre-existing house that was razed because it was structurally unsound. Architect Robert Gurney designed the four-bedroom, three-bathroom house to appear to be two-stories when viewed from the street. At the rear, facing the Potomac River, the steep grade allowed the architect to add two additional floors below the main house with minimum intrusion into the wooded site. The house is anchored by two concrete end walls, extending the four-story height. Wood framed walls clad in charred Shou Sugi Ban connect the two concrete walls on the street side of the house while the rear elevation, facing southwest, is largely glass.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Franzen House
Franzen House
Nakamoto Forestry
Project Overview: (via Architectural Record) The four-story house was designed to fit into the compact site on the footprint of a pre-existing house that was razed because it was structurally unsound. Architect Robert Gurney designed the four-bedroom, three-bathroom house to appear to be two-stories when viewed from the street. At the rear, facing the Potomac River, the steep grade allowed the architect to add two additional floors below the main house with minimum intrusion into the wooded site. The house is anchored by two concrete end walls, extending the four-story height. Wood framed walls clad in charred Shou Sugi Ban connect the two concrete walls on the street side of the house while the rear elevation, facing southwest, is largely glass.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
View Ridge Scrape & Two Story Addition
View Ridge Scrape & Two Story Addition
Blue Sound Construction, Inc.
Alex Hayden
Minimalist gray three-story mixed siding exterior home photo in Seattle
Two-Story Addition
Two-Story Addition
Daniel Krienbuehl Contractors Inc.
This project began with a sketch from our client that they'd received from a friend. It gave us a general idea of what they wanted but adjustments needed to be made for us to keep the renovation within budget. There were plenty of challenges in the designing and building stages. Early on, we learned the main structure of this 1940s house was encroaching the building restriction line. To remain within zoning limits, we needed to have two corners of the new addition slightly out of square. The new structure, cantilevered on both sides, required a heavy 45-degree angle beam to carry the load of the second floor and the roof. We equipped the house with central AC and expanded the existing hydronic heating system into the new space. The completed addition resulted in a shared music room and in-law suite with a bathroom on the first floor, and a master bedroom, bath, and hall bath on the second floor.
Browse 58,862 two story house modern on Houzz

You have searched for Two Story House Modern and this page displays the best picture matches we have for Two Story House Modern in December 2021. Houzz has millions of beautiful photos from the world’s top designers, giving you the best design ideas for your dream remodel or simple room refresh. If you can’t find the ideas you’re looking for in the results for Two Story House Modern, you can refine your search or go directly to the Photos page and filter your results by room, style, color, and more.