JWH Design and Cabinetry LLC
46 Reviews

Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen

The Team at JWH transformed a small and dark Tudor Kitchen into a light and bright family space, long on function and charm.

*OCTOBER 2015: JWH IS AWARDED 2ND PLACE FOR BEST TRANSITIONAL KITCHEN; Signature Kitchen and Baths, national publication!
Country: United States
Others who worked on this project: Greenworld Pictures Inc
Peninsula Seating for 3
42 Saves | 0 Questions
Previously a small and dark Tudor kitchen, these combined spaces let in light, flow and function...and gained even more charm. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen
27 Saves | 0 Questions
The open walnut shelves compliment the warm cabinet color. Rustic beams, rescued from an old PA barn near our Millshop, adds charm to the overall space. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen
72 Saves | 0 Questions
A challenging long wall provides efficiency and function at each step. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen
51 Saves | 0 Questions
Busy breakfast area, located directly across from the table, allows Mom to get everyone off to school quickly in the morning and still find time for her cup of coffee. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen
106 Saves | 3 Questions
With a focus on organic produce and grains, this mom-chef loves to keep her favorites at close hand. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Modern Twist in a Classic Tudor Kitchen
57 Saves | 0 Questions
Peninsula seating keeps kids and guests out of the work zone during prep. The custom walnut bench creates a cozy spot to enjoy a family meal. Designer: Jennifer Howard, JWH Contractor: JWH Construction Management Photographer: Mick Hales
EmbedQuestion
Before Photo
Before Kitchen Space
0 Saves | 0 Questions
We wanted to keep the classic leaded windows to avoid extra work on the stucco exterior.
EmbedQuestion
Before Photo
Long wall with no function
2 Saves | 0 Questions
Extra counter space only works if it is in the right places.
EmbedQuestion
Before Photo
Uninviting table area
0 Saves | 0 Questions
Table area before the built-in banquette
EmbedQuestion
Before Photo
Old wet bar
1 Save | 0 Questions
View across the breakfast area, into the small kitchen, and the family room beyond. Combining these 3 spaces made all the difference.
EmbedQuestion