Searl Lamaster Howe Architects
8 Reviews

Willow Residence

Once a four-lane bowling alley, this one-story structure was extensively renovated into a private residence for a young couple. Two levels were added atop the original structure that pivot around a forty-foot stair tower. Private courtyards were carved out at the front and back of the building. The adjacent lot was cleared to allow for a large side yard used for entertaining. The original maple bowling alley material was reworked into ceiling panels and steps for the steel framed staircase. A rooftop deck captures panoramic views of the downtown skyline and the nearby elevated train.
West Facade
150 Saves | 1 Question
EmbedQuestion
Front Facade
45 Saves | 0 Questions
The front door to this residence, once a bowling alley, is located at the back of a private courtyard. The enclosed court allows the entire facade to be glass, yet maintain privacy from the street.
EmbedQuestion
Willow Residence
1 Save | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
5 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
4 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
9 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
17 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
8 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
1 Save | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
1 Save | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
2 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Willow Residence
3 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion