Kathleen Shaeffer Design, Exterior Spaces
11 Reviews

Boulder Creek

The original garden consisted of a kidney-shaped pool surrounded by a low concrete wall. Railroad tie steps and a pressure-treated wood retaining wall led from the house to the pool. The clients wanted a somewhat more formal garden that would complement the mountain setting and wouldn't require redesigning the pool and pool deck.

The existing low concrete wall was painted a soft sage green and capped with brick that matched the pool copping. Low, brick columns on each end and a clipped boxwood hedge add a formal touch and enclose the lush planting of California natives and drought-tolerant plants on the hill between the house and pool. The old wood retaining wall and railroad tie steps were replaced with dry stacked bluestone ledger and paving.
Country: United States
Others who worked on this project: Laura Livingston Landscapes
Boulder Creek Residence
523 Saves | 0 Questions
Steps from pool to house Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion
Boulder Creek Residence
28 Saves | 0 Questions
Planting around pool; new brick cap on existing wall Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion
Boulder Creek Residence
27 Saves | 0 Questions
New brick pillar and cap on existing stucco wall Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion
Boulder Creek Residence
14 Saves | 0 Questions
Garden detail Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion
Boulder Creek Residence
12 Saves | 0 Questions
View from house toward pool. Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion
Boulder Creek Residence
52 Saves | 0 Questions
Bluestone garden path Photo: Kathleen Shaeffer
EmbedQuestion