Adrienne DeRosa
5 Reviews

My Houzz: From Dark and Dim to Cheerily Colorful in Pennsylvania

http://www.houzz.com/ideabooks/7418018/list/My-Houzz--From-Dark-and-Dim-to-Cheerily-Colorful-in-Pennsylvania

When Lu-in Wang and her husband Dave Herring bought their Squirrel Hill home four years ago, they knew they had their work cut out for them. "It was not exactly love at first sight: the house had been neglected and needed a lot of work," says Lu-in. "We thought we could make it into a house we would love, eventually." To make their home their own, the couple needed to open it up to the outdoors by enlarging and adding windows, and injecting each room with color. As Lu-in explains, "It really started to feel like ours [at that point], although we still had a great deal of work to do."

Throughout the process, the couple enlisted the help of Architect/Designer Mary Cerrone of MCAI, in Pittsburgh, PA. With close collaboration, the architect designed them a new kitchen and master bath. "We've done several projects with Mary since the kitchen and have loved working with her," Lu-in states. "The best part about working with Mary is that she is clear, straightforward, and extremely smart about all manner of decisions; She understands our preferences but at the same time gives great advice against following them in appropriate cases."

Houzz at a Glance
Who Lives Here: Dave Herring and Lu-in Wang
Location: Squirrel Hill, PA
Size: About 2100 Square Feet
That's Interesting: The couple had met their architect via a letter she sent explaining her friendship with the previous homeowners, and that she had designed a kitchen for them that never materialized. After a little research, Lu-in and Dave hired Mary Cerrone, and are forever grateful that she "stepped out of her comfort zone" to write them.
Country: United States
Others who worked on this project: MCAI
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
369 Saves | 0 Questions
Immediately upon entering Dave and Lu-in's home, visitors are greeted by the couple's enthusiasm for color. As Lu-in explains, "We like warm, vibrant colors and tend to be attracted to the same ones, which is fortunate ... We did take into account the colors of adjacent rooms – especially on the first floor, where each room has views of the others." An archway and cut-out ...More
EmbedQuestion
Squirrel Hill: Lu-in+Dave
275 Saves | 0 Questions
Light floods the living room from the back of the house, bringing colors to life. Wang and Herron considered the hues of adjacent rooms, and what results is a playful layering of color and space. Fireplace Wall: Forsythia Blossom; Other Walls: Butterfly Bush, both by PPG Paints Photo: Adrienne DeRosa Photography © 2013 Houzz
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
699 Saves | 4 Questions
The scheme in the dining room is a testament of balance, thanks to an interplay between shapes and materials. Saturated colors within the room, such as the vibrant moss green walls, exude warmth when paired up with natural woods. By mixing modern and traditional pieces Lu-in and Dave have created a comfortable, yet efficient, environment. "We get ideas by looking around whe...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
11,681 Saves | 11 Questions
Creating access to a new outdoor balcony, architect Mary Cerrone replaced the window with a full-pane glass door. The challenge of a narrow thoroughfare was overcome by implementing a sliding screen, which when opened slides into a pocket behind the refrigerator. By placing a focal point of bright color in the doorway, the room gains a feeling of greater depth, while the dyi...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
184 Saves | 1 Question
With doorways leading off of the Kitchen and Living Room, the back balcony is Dave and Lu-in's immediate connection to the outdoors. During the summer months it is ideal for entertaining, as it continues the flow of interior spaces. As Lu-in describes, "The idea for both a balcony and its material (aluminum) was all Dave’s. Mary figured out how to make it happen, by using ...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
5,366 Saves | 10 Questions
The couple's new kitchen, finished in 2011, makes wise use of a narrow space. The volume of an open cabinet maintains a spacious feel, with plate racks keeping daily wares in arm's reach. Design: Architect Mary Cerrone http://www.houzz.com/pro/mary-cerrone/mcai Sporting a bright-yellow finish, custom maple cabinets were treated with aniline dye. This process allows the natu...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
1,114 Saves | 4 Questions
A sensible addition to the kitchen's design is the workspace at the room's entrance. Integrated into the surrounding cabinetry, this area is used for everyday tasks, such as checking mail and making grocery lists. The perfect multi-tasker, the counter is converted into the beverage area when the couple entertains. Stool: Model Six Stool, by Jeff Covey, Design Within Reach; W...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
167 Saves | 0 Questions
The color blue, and its apparent effect on one's productivity, makes it an ideal choice for this home office. Acting as the primary spot in the home for Lu-in to do writing, the feel of the space remains stimulating, yet comfortable. The antique chair was a wedding gift from Dave's sister, who salvaged it from their father's pharmacy, and the Bellevue print came from a local...More
EmbedQuestion
Lu-In & David
21 Saves | 0 Questions
A sideboard painted in Purple Grape, from PPG paints, makes a subtle statement in the office. The glass turquoise lamp punctuates the monochromatic arrangement, yet maintains a sense of calm. Sideboard: IKEA Photo: Adrienne DeRosa Photography © 2013 Houzz
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
957 Saves | 3 Questions
The Master Bath was redesigned in 2012. A naturally confining space, the couple enlisted the help of architect Mary Cerrone to turn it into a useable and efficient room. "It was certainly a challenge," Cerrone states. By installing items such as the wall-mount commode, physical area was spared, as well as the perception of space. Long subway tiles elongate the wall, whil...More
EmbedQuestion
Lu-In+Dave: Squirrel Hill, PA
249 Saves | 2 Questions
Perhaps the greatest challenge with the Bathroom's redesign was the window over the vanity. To remedy this, Cerrone called for a swing-arm mirror to be installed on the wall. Perhaps the greatest challenge with the Bathroom's redesign was the window over the vanity. To remedy this, Cerrone called for a swing-arm mirror to be installed on the wall. Dave and Lu-in cho...More
EmbedQuestion