Kikuchi + Kankel Design Group
18 Reviews

Los Altos Hills - Hillside Residence

With an exceptional setting on a gentle hillside overlooking the San Francisco Bay and Silicon Valley, this originally mundane site held vast potential once its visual resources were recognized. An extensive house remodel ensued and a Landscape Master Plan was designed. Soon a relationship between landscape architect and homeowner would be established and continue for over 15 years as the Master Plan was constructed in numerous phases.
Country: United States
Kikuchi & Associates Landscape Architecture
3,534 Saves | 2 Questions
Springtime blooms provide an abundance of harmonious color masses via rhododendrons and azaleas
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
Kikuchi & Associates Landscape Architecture
327 Saves | 0 Questions
An existing pool underwent extensive remodeling, introducing a waterfall from the upper spa, new stone wall surrounds, and all new equipment. The black "pebble sheen" pool bottom provides a durable yet esthetic appearance.
EmbedQuestion
Los Altos Hills
684 Saves | 1 Question
EmbedQuestion
Los Altos Hills
79 Saves | 1 Question
EmbedQuestion
Los Altos Hills
71 Saves | 1 Question
A remote firepit sits atop a knoll overlooking the property and the San Francisco Bay. This seating area was designed to be distinctively detached from the house and lower yard through the use of rustic paving materials, random boulders and native plantings. However a design connection is maintained via the selection of color hues for the firepit, paving and stone walls.
EmbedQuestion
Los Altos Hills
59 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
Los Altos Hills
1,997 Saves | 1 Question
The landscape architect and homeowner reserved this location for the "perfect" sculpture, hunting for over 10 years. Finally "Kismet" was found and placed.
EmbedQuestion
Los Altos Hills
74 Saves | 0 Questions
The Master Plan was developed and implemented over a period exceeding 15 years.
EmbedQuestion
Los Altos Hills - Hillside Residence
212 Saves | 0 Questions
The house was built around an existing mature Valley Oak tree, thereby forming a courtyard from which all public rooms of the house view. This court was renovated into a simple yet detailed Japanese Garden that is now a visual extension from the adjacent rooms in the house.
EmbedQuestion