Neslihan Pekcan/Pebbledesign
26 Reviews

Award_International European Property Award_Show Flat_2014

This showhouse that has been designed for Skyport Residence is totally 40 m². The main goal was to create a comfortable and energic atmosphere at that small area by forming an integrated transparent space. Clear spaces are formed by avoiding opac walls, with the help of glass seperations. The clear, net and lineer style can be seen all over the appartment with blue, antrasit and white combination.
At the entrance, the kitchen is settled where light colours are used to expand the impression. The dresser at the entrance is used as a seperation and helped us not olnly limiting the kitchen area but also combining it with the rest of the appartment.
As you pass the kitchen, open system dressing cupboards leads you to the bathroom. Here, we used mirrors and wall lightings in order to give a wider effect by reflections
At the bathroom, glass sliding doors are used to have the clean and net air. Black marble and white corian is used and all the space is designed concerning the efficiency.
The walls of the dressing room and the bathroom turns out to be the bedside which also holds the bedside lightings. The bed is positiones through the view and with the help of black painted wall and reflected glass on the wall, the view is moved in to the appartment. To have a more sofisticated air, we used hidden lightings and marble-lacquer combination and the bedside drawers. The most dramatic element in the house, the blue-gray based image is used at the wall on right which gives the house the energy needed with all the simplicity along. The sandbag and the boxing gloves are used to strengthen the masculin image that we tried to create.
The living part is seperated with a drawer unit that is set in front of the bed and made of black lacquer which unifies with the rest of the furniture. This living area is set according to the view again, and becomes in harmony with the nature by the blue glasses. Tv is hang to the wall and can be turned to have the possibility of being seen all over the appartment. Wallpapers are used to give the space a movement.
Project Year: 2014
Country: Turkey
Zip Code: 34347
Others who worked on this project: ttuuba
International European Property Award_Show House
1 Save | 0 Questions
The residence project is situated in Beylükdüzü, one of the fastest growing areas in İstanbul with large numbers of housing and office projects providing liveable areas and job opportunities. The complex contains recreation areas like indoor pool, fitness salloon, turkish bath, sauna, massage and spa centers in combination with different types of appartments to be used both f...More
EmbedQuestion
International European Property Award_Show House
1 Save | 0 Questions
This showhouse that has been designed for Skyport Residence is totally 40 m². The main goal was to create a comfortable and energic atmosphere at that small area by forming an integrated transparent space. Clear spaces are formed by avoiding opac walls, with the help of glass seperations. The clear, net and lineer style can be seen all over the appartment with blue, antrasit an...More
EmbedQuestion
International European Property Award_Show House
5 Saves | 0 Questions
At the entrance, the kitchen is settled where light colours are used to expand the impression. The dresser at the entrance is used as a seperation and helped us not olnly limiting the kitchen area but also combining it with the rest of the appartment.
EmbedQuestion
International European Property Award_Show House
2 Saves | 0 Questions
As you pass the kitchen, open system dressing cupboards leads you to the bathroom. Here, we used mirrors and wall lightings in order to give a wider effect by reflectionsAt the bathroom, glass sliding doors are used to have the clean and net air. Black marble and white corian is used and all the space is designed concerning the efficiency.
EmbedQuestion
International European Property Award_Show House
1 Save | 0 Questions
The walls of the dressing room and the bathroom turns out to be the bedside which also holds the bedside lightings. The bed is positiones through the view and with the help of black painted wall and reflected glass on the wall, the view is moved in to the appartment. To have a more sofisticated air, we used hidden lightings and marble-lacquer combination and the bedside drawers...More
EmbedQuestion
EmbedQuestion