cg interiors group
13 Reviews

Sustainable Warehouse Conversion

Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live / work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.

All materials used for custom furnishings, lighting and the space itself were chosen for their conformity to strict sustainable guidelines, providing playful, functional, and environmentally friendly design elements.

The project received numerous awards, including the Atlanta Downtown Design Excellence Award and Finalist in the Spark International Design Awards.
Project Year: 2015
Project Cost: $200,001 - $500,000
Country: United States
Sustainable Warehouse Conversion
4 Saves | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live / work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls. All materials used for custom furnishings,...More
EmbedQuestion
Sustainable Warehouse Conversion
3 Saves | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live / work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.
EmbedQuestion
Sustainable Warehouse Conversion
25 Saves | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live/work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.
EmbedQuestion
Sustainable Warehouse Conversion
279 Saves | 1 Question
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live / work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.
EmbedQuestion
Sustainable Warehouse Conversion
1 Save | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.
EmbedQuestion
Sustainable Warehouse Conversion
2 Saves | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live / work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls.
EmbedQuestion
Before Photo
Sustainable Warehouse Conversion
0 Saves | 0 Questions
Two adjacent warehouse units in a circa 1915 building, listed on the National Register of Historic Places, were combined into a single modern live/work space. Careful consideration was paid to honoring and preserving original elements like exposed brick walls, timber beams and columns, hardwood and concrete floors and plaster walls. All materials used for custom furnishings, l...More
EmbedQuestion