FORMA Design
34 Reviews

Penthouse at The Metropole

FORMA was commissioned to re-design this corner Penthouse apartment at The Metropole Condominium, in the bustling Logan Circle area of Washington, DC. Our task was to improve the functionality throughout, update the finishes, custom design extensive cabinetry in the Living areas, Kitchen and Study, open up the space to the abundant natural light of the two-story atrium and bring the apartment up to par, in order to act as the backdrop for the clients' extensive Art and Furniture collections.

Client comments: "We purchased a new apartment in Washington, DC's Logan Circle neighborhood and were very disappointed with what the developer delivered....that's when we called Andreas at FORMA Design.
Andreas has beautiful taste and was able to help us redesign our apartment to where it worked for us, he is very easy to work with and keeps the project on time."

This project was the cover of the Fall 2010 issue of Home & Design Magazine in the article "City Style" http://www.homeanddesign.com/2010/09/01/city-style-2

Singapore's Home Concepts Magazine included this project in the November 2010 issue with the article "Art Light" http://gallery.mailchimp.com/8c10f7ada82b7ec2581623fa3/files/Home_Concepts_Nov_2010.pdf

This project was featured in Vivir Bien Magazine "Vida en Funcion Del Arte" http://www.youblisher.com/p/152975-Vivir-Bien-Lifestyle-Magazine-76//

For "Before" and "After" photos of the project see the YouTube Video at: http://tinyurl.com/dxweq7y
Country: United States
Zip Code: 20005
FORMA Design
4,166 Saves | 2 Questions
The textured stone walls are the backdrop to the custom quartersawn light oak cabinetry that houses the AV equipment and provides ample storage. The owners’ eclectic art collection and the modernist furniture are bathed in the natural light streaming from the two-story atrium windows. Featured in Houzz Idea Books:
EmbedQuestion
FORMA Design
1,328 Saves | 1 Question
The two-story atrium windows bathe the space in natural light. The upper balconies to the sleeping areas and the study are open so they could share the atrium light.
EmbedQuestion
FORMA Design
2,503 Saves | 2 Questions
The open plan allows the views and light throughout to be shared. The kitchen and dining areas open up to the living room.
EmbedQuestion
FORMA Design
2,777 Saves | 3 Questions
The open plan allows the views and light throughout to be shared. The modern furniture allows for different sitting configurations that are flexible depending on the number of people and activities in the space.
EmbedQuestion
FORMA Design
1,904 Saves | 5 Questions
The open plan allows the views and light throughout to be shared. The kitchen and dining areas open up to the living room.
EmbedQuestion
FORMA Design
26,783 Saves | 9 Questions
The bedroom area is open to the atrium, sharing the light and allowing for views out in all directions. The stone backdrop to the bed unites the finishes with the other stone accents throughout the apartment.
EmbedQuestion
FORMA Design
10,545 Saves | 6 Questions
The study area opens up to the atrium, sharing the light and allowing for views out in all directions. The stone backdrop to the cabinetry unites the finishes with the other stone accents throughout the apartment. The pendant glass sculpture was commissioned by the client for that location. Featured in Houzz Idea Book:
EmbedQuestion
FORMA Design
550 Saves | 0 Questions
The living room atrium allows for abundant light and views in all directions, as well as views to the bustling intersection below.
EmbedQuestion
FORMA Design
8,744 Saves | 6 Questions
The open railings at both the bedroom and the study areas allow for uninterrupted views to every part of the apartment and the skyline beyond.
EmbedQuestion
FORMA Design
13,874 Saves | 4 Questions
The master bedroom suite on the upper level was opened up to a large sleeping area and a study area beyond, both opening onto the atrium that floods the area with light. Daytime and night-time blackout shades are electronically operated to turn the whole area dark for sleeping. Featured in Houzz Idea Book:
EmbedQuestion
FORMA Design
3,687 Saves | 2 Questions
The study area has custom millwork in quartered oak and laquered counters that match the details downstairs. The glass pendant sculpture was commissioned by the clients for this location and playfully reflects the light.
EmbedQuestion
FORMA Design
3,187 Saves | 1 Question
The custom cabinetry was specifically designed for the space, and is set against the rough stone wall beyond. The clients’ eclectic artwork animates the space throughout.
EmbedQuestion
FORMA Design
3,706 Saves | 3 Questions
The expansive living space is open to the study room above.
EmbedQuestion
FORMA Design
3,079 Saves | 3 Questions
The foyer leads towards the atrium, and the stairs lead to the private areas above.
EmbedQuestion
FORMA Design
289 Saves | 0 Questions
The living room sofa adds eclectic style to the modern space.
EmbedQuestion
FORMA Design
498 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion
FORMA Design
288 Saves | 0 Questions
EmbedQuestion