Jordan Design-Build Group
22 Reviews

N Edgewood St Kitchen

This charming Lyon Park house was built in 1925, when the typical kitchen was small, modest and closed-off from the rest of the home. For a family that loves to cook and bake, the cramped, outdated and dysfunctional kitchen was a source of constant frustration. Our new design expanded the kitchen into an adjacent sunroom, opening it up to the rest of the home and creating a spacious, light and updated kitchen that now serves as the heart of the home. We more than doubled the amount of countertop space and added much needed pantry storage as well as a dedicated coffee nook. The bold blue herringbone backsplash, honed black granite, white shaker cabinets and substantial matte black pulls complement the rustic modern style of the adjoining living space.
Project Year: 2018
Country: United States
N Edgewood St Kitchen
696 Saves | 1 Question
This charming Lyon Park house was built in 1925, when the typical kitchen was small, modest and closed-off from the rest of the home. For a family that loves to cook and bake, the cramped, outdated and dysfunctional kitchen was a source of constant frustration. Our new design expanded the kitchen into an adjacent sunroom, opening it up to the rest of the home and creating a spa...More
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
28 Saves | 0 Questions
This charming Lyon Park house was built in 1925, when the typical kitchen was small, modest and closed-off from the rest of the home. For a family that loves to cook and bake, the cramped, outdated and dysfunctional kitchen was a source of constant frustration. Our new design expanded the kitchen into an adjacent sunroom, opening it up to the rest of the home and creating a spa...More
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
9 Saves | 0 Questions
For this showstopper herringbone backsplash we used a beautiful cobalt blue tile -- the glossy glaze on these otherwise rustic tiles adds a modern twist and powerful pop of color to this black and white kitchen. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
25 Saves | 0 Questions
We removed a wall between the old kitchen and an adjacent and underutilized sunroom. By expanding the kitchen and opening it up to the dining room, we improved circulation and made this house a more welcoming place to to entertain friends and family. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
8 Saves | 0 Questions
This charming Lyon Park house was built in 1925, when the typical kitchen was small, modest and closed-off from the rest of the home. For a family that loves to cook and bake, the cramped, outdated and dysfunctional kitchen was a source of constant frustration. Our new design expanded the kitchen into an adjacent sunroom, opening it up to the rest of the home and creating a spa...More
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
30 Saves | 0 Questions
This charming Lyon Park house was built in 1925, when the typical kitchen was small, modest and closed-off from the rest of the home. For a family that loves to cook and bake, the cramped, outdated and dysfunctional kitchen was a source of constant frustration. Our new design expanded the kitchen into an adjacent sunroom, opening it up to the rest of the home and creating a spa...More
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
60 Saves | 0 Questions
Roll-outs are key to taking advantage of every inch of storage in a deep pantry. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
28 Saves | 0 Questions
We installed cabinets in a small nook to house a coffee station and microwave. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
18 Saves | 0 Questions
We removed a wall between the old kitchen and an adjacent and underutilized sunroom. By expanding the kitchen and opening it up to the dining room, we improved circulation and made this house a more welcoming place to to entertain friends and family. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
10 Saves | 0 Questions
We replaced the old fireplace hearth with the same honed black granite used in the nearby kitchen. Repeating the finish in the living room helps to unify the spaces. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion
N Edgewood St Kitchen
68 Saves | 1 Question
We removed a wall between the old kitchen and an adjacent and underutilized sunroom. By expanding the kitchen and opening it up to the dining room, we improved circulation and made this house a more welcoming place to to entertain friends and family. Photos: Jenn Verrier Photography
EmbedQuestion