Taylor Smyth Architects

Murphy Residence

A retired interior designer sought to transform the ground floor of her 1950s bungalow in Guelph, Ontario. She envisioned the ground floor to be open, refined and minimalist with flexible spaces- reflecting her own design sensibilities. Existing partitions were removed, carpeted floors were replaced with engineered hardwood and a new Bulthaup kitchen was installed. Spatial definition was accomplished by a few feature elements: a floating glazed screen, a sleek white closet and a converted open fireplace re-clad with stone. The repeated use of anodized aluminum and the continuous whitewashed oak floor unite the various spaces while large crisp white tiles mark the cooking and entry areas. The result is a ground floor, that appears more spacious than its mere 80m2 of floor area and that accommodates both the designer’s and her husband’s day to day living as well as serves as an entertaining area for their many beloved family gatherings.
Murphy Residence
4 Saves | 0 Questions
Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
7 Saves | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
1 Save | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
1 Save | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
3 Saves | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
2 Saves | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
5 Saves | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion
Murphy Residence
11 Saves | 0 Questions
Murphy Residence © Taylor Smyth Architects
EmbedQuestion