DSA Architects
1 Review

Net- Zero Energy Addition - Berkeley

A 600 sq.ft. second floor addition and complete remodel of the 1000 sq.ft. first floor make this 1940s house fit for its next 75 years. The deep energy retrofit was designed for net-zero energy performance, whereby the power needs of this all-electric house can be met with the 5KW PV system on the roof.
Country: United States
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
0 Saves | 0 Questions
The front yard is landscaped with irrigation via a gray water system.
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
0 Saves | 0 Questions
Salvaged roof decking was re-used for the front porch ceiling.
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
1 Save | 0 Questions
Living room, dining and kitchen were all opened up, the new stairwell now bringing light into the center of the space.
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
1 Save | 0 Questions
Living room, dining and kitchen were all opened up, the new stairwell now bringing light into the center of the space.
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
0 Saves | 0 Questions
View from the dining area to the front porch; a main structural beam is exposed at the stairwell.
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
0 Saves | 0 Questions
Beautiful light and nice views could be captured for the upstairs rooms and the roof deck.
EmbedQuestion
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
1 Save | 0 Questions
The home was expanded from 2BR/1BA to 4BR/3BA, backyard and roof decks were added, too.
EmbedQuestion
Net- Zero Energy Addition - Berkeley
1 Save | 0 Questions
A side deck provides outside access to one of the bedrooms. The fence was built out of the salvaged roof decking.
EmbedQuestion
EmbedQuestion
EmbedQuestion